Een beukenhaag planten met Belleplant

Wil je graag professioneel advies bij het succesvol planten van jouw beukenhaag, reken dan gerust op het team van Belleplant. Wij bieden steeds kwalitatieve beukenhagen aan.

Een beukenhaag planten

Zoveel redenen om een beukenhaag te planten

Veelal worden beukenhagen geplant voor het creëren van privacy. Maar daarnaast kan een beukenhaag ook geluidsoverlast beperken, wind tegenhouden, ruimtes in de tuin omkaderen en zorgen voor een levende groene wand. Redenen genoeg dus om ervoor te kiezen een beukenhaag te planten.

Echter is het voor velen vaak niet voldoende duidelijk wat het verschil nu is tussen een haagbeuk of beukenhaag planten. Wij brengen daarom alvast een overzicht aan de meest voorkomende verschillen tussen een haagbeuk of een beukenhaag planten.

Het verschil tussen een haagbeuk en een beukenhaag planten

·      Verschil op gebied van benaming bij een haagbeuk of een beukenhaag planten

De Latijnse benaming voor haagbeuk is Carpinus. De Latijnse naam voor beukenhaag is Fagus. De groene beukenhaag wordt Fagus Sylvatica genoemd. De rode beukenhaag heet Fagus Sylvatica Atropurpurea.

·      Verschil op gebied van bladtype bij een haagbeuk of een beukenhaag planten

De haagbeuk bestaat enkel in groen, terwijl de beukenhaag beschikbaar is in groen en rood. Daarnaast zijn de bladeren van de haagbeuk ruw en diep generfd, terwijl de bladeren van de beukenhaag glad en glanzend zijn. Zaken om rekening mee te houden wanneer je gaat een haagbeuk of een beukenhaag planten.

·      Verschil op gebied van bladval bij een haagbeuk of een beukenhaag planten

Bij de haagbeuk valt een groot deel van de bladeren al in de herfst, maar op enkele plaatsen kunnen de bladeren nog wel blijven hangen. Reeds in maart krijgt de haagbeuk haar nieuwe bladeren. Bij de beukenhaag blijven de bruin geworden bladeren tijdens de winter hangen. De beukenhaag verliest haar oude bladeren in april wanneer meteen ook de nieuwe bladeren aan de plant komen. Niet onbelangrijk wanneer je wil een haagbeuk of beukenhaag planten.

·      Verschil op gebied van privacy bij een haagbeuk of een beukenhaag planten

Door de verschillen in het vallen van de bladeren is er ook een verschil in privacy tussen de beukenhaag en de haagbeuk. Met de beukenhaag heb je weinig tot geen doorkijk in de herfst en winter. Met de haagbeuk heb je meer privacy in de lente gezien deze dan sneller is dichtgegroeid met nieuwe blaadjes. Doordat de bladeren langer blijven aan de beukenhaag dan aan de haagbeuk, zorgt de beukenhaag ook voor meer privacy in de winter. De haagbeuk groeit echter wel sneller dan de beukenhaag.

·      Verschil op gebied van grondkeuze bij een haagbeuk of een beukenhaag planten

Bij vochtige grond is een haagbeuk de beste keuze gezien de beukenhaag niet houdt van een natte ondergrond. Hier hou je dus best rekening mee wanneer je gaat een haagbeuk of beukenhaag planten.

Wil jij ook graag een haagbeuk of beukenhaag planten? Dan ben je bij Belleplant aan het juiste adres. Ook kunnen onze professionele medewerkers je goed verder helpen bij het vinden van de juiste potgrond en bodemverbeteraars. Met het juiste advies en de goede grond gaat je beukenhaag gegarandeerd een goede groei tegemoet.

Ook wanneer je advies wil winnen voor fruitbomen te planten of op zoek bent naar leuke tuinideeën helpen we je graag verder. Daarnaast biedt Belleplant, hét online plantencentrum van Maldegem, ook een ruim en kwalitatief aanbod aan bloemen en planten. Wil je graag planten online kopen of in de winkel, Belleplant biedt je het beste van beide werelden. Ontdek snel ons aanbod terrasplanten en ligusters om te kopen evenals de kwalitatieve potgrond om te kopen.

Alt text
Alt text
Alt text
Alt text