Veelgestelde vragen

Bloemen en planten

Bloemen en planten zorgen voor een mooie levendigheid, zowel in de tuin als in huis. Omgeven door bloemen en planten kan je genieten van een aangename sfeer, maar het kan ook functioneel zijn. Zo kan je hagen planten als tuinomheining, zorgen borders met bloemen en planten voor dynamiek, kan je met bloemen en planten je terras opleuken of misschien wil je wel graag een eigen moestuintje aanleggen. Bij Belleplant vind je steeds een ruim aanbod aan bloemen en planten terug. Onze gebruiksvriendelijke website geeft een mooi beeld weer van onze bloemen en planten te koop. Heb je je favoriete bloemen en planten gevonden, dan kan je ze via het click en collect principe eenvoudig komen afhalen in ons plantencentrum in Maldegem. Onze medewerkers helpen je er graag verder met professioneel advies. Zo maak je niet alleen de juiste keuze, maar ben je ook op de hoogte van de beste planttechnieken. Aan de hand van een goed onderhoud kan je bovendien langdurig genieten van je aankoop. Breng dus snel een bezoek aan Belleplant, jouw online plantencentrum.

Voor een ruim aanbod bloemen en planten kan je bij Belleplant terecht. Neem alvast via onze website een kijkje naar onze bloemen en planten te koop of breng een bezoekje aan ons plantencentrum in Maldegem. Wij bieden steeds verschillende soorten bloemen en planten te koop aan. Daarnaast bieden wij ook verschillende soorten bomen, kruiden, hagen en heesters. Bij een bezoek aan ons plantencentrum staan onze gepassioneerde medewerkers je graag te woord met professioneel advies. Zo vind je vast de bloemen en planten die je wil kopen. Met een goede nazorg wordt het nadien langdurig genieten van een mooi bloeiende tuin vol goed groeiende bloemen en planten.

Fruitbomen

Fruitbomen planten in de zon

Fruitbomen staan sowieso graag in een voedzame bodem en in de zon. Daar hou je dus best reeds rekening mee op het moment dat je fruitbomen planten gaat. De aanwezigheid van voldoende zonlicht zal er namelijk voor zorgen dat de vruchten beter groeien en zoeter gaan smaken.

Fruitbomen planten met voldoende ruimte

Het is dan ook van belang dat de nodige ruimte tussen de fruitbomen gerespecteerd wordt. Dit zodat er steeds voldoende licht aan de bomen kan. De plantafstand tussen verschillende soorten fruitbomen wordt hierbij onder meer bepaald door de groeisterkte van de onderstam. Hou hiermee dus rekening wanneer je gaat fruitbomen planten.

Fruitbomen planten bij bijen

Zorg dus voor de juiste plantafstand tussen de fruitbomen zodat bestuiving goed mogelijk is, maar zodat ook een vlotte groei mogelijk blijft. De bestuiving bij fruitbomen gebeurt vooral door bijen. Daarom is het aan te raden bijenplanten in de buurt van de fruitbomen te planten

Fruitbomen planten op voldoende afstand

Naast de afstand van de fruitbomen met andere bomen en planten, is het bij fruitbomen planten ook belangrijk om rekening te houden met de grenzen tussen eigendommen en de grenzen met de straat. Hierbij mogen fruitbomen niet de dicht aan de grenzen geplant worden en dienen wettelijke afstanden steeds gerespecteerd te worden. Wanneer je gaat bomen en fruitbomen planten, dient steeds rekening gehouden te worden met de perceelsgrenzen en de rooilijnen.

Fruitbomen planten op het juiste moment

Verder is naast de juiste plaats en omstandigheden het ook van belang om op het juiste moment de fruitbomen te planten. De omstandigheden bij het planten van fruitbomen zijn belangrijk voor een goede inplanting, want fruitbomen die een goede start kennen zullen beter groeien. Fruitbomen planten doe je daarom best wanneer de bomen in rust zijn en dus minder kwetsbaar zijn. We gaan geen fruitbomen planten wanneer het overdag vriest, wanneer er heel veel wind is, wanneer het verschillende dagen na elkaar hevig heeft geregend en ook niet op een zonnige zomerdag.

Fruitbomen planten met goede zorg

Fruitbomen planten doe je dus met zorg. Maar nadien dient ook een goede nazorg voorzien te zijn. Voor meer tips en advies bij fruitbomen planten, kan je steeds rekenen op de professionaliteit en ervaring van onze medewerkers. Breng dus snel een bezoekje aan Belleplant, je online plantencentrum ’én plantencentrum in Maldegem.

Potgrond

Wil je graag potgrond kopen. Ontdek dan bij Belleplant welk soort potgrond je best kan gebruiken voor jouw bloemen of planten. Wanneer je op zoek bent naar standaard potgrond die bruikbaar is voor alle planten, kan je kiezen voor universele potgrond. Maar met plantspecifieke potgrond kan je steeds de beste resultaten halen voor elke plant. Door te kiezen voor de juiste potgrond kan de groeisnelheid van de planten en de kwaliteit van de bladeren en bloemen positief beïnvloed worden.

Elke potvoeding heeft zo zijn eigen specificaties en sterktes. Bij de samenstelling van potgrond wordt rekening gehouden met de originele grondsoort waar de plant goed bloeit en groeit. Met specifieke potgrond kan ingespeeld worden op de behoeftes van elke plantensoort. Potgrond kan je zowel kopen voor buitenplanten als kamerplanten. Soorten plantspecifieke potgrond voor buitenplanten kunnen zijn, hortensiagrond, buxusgrond, gazongrond en hagengrond. Soorten plantspecifieke potgrond voor kamerplanten kunnen zijn orchideegrond en bonsaigrond. Bij Belleplant kan je gegarandeerd steeds de juiste potgrond kopen. Vraag gerust advies aan onze medewerkers.

Potgrond vormt de basis van je tuin zodat planten er goed zouden kunnen groeien en bloeien. De wortels van planten dienen uit de grond hun energie te halen, zoals lucht, water en mineralen. Wanneer de grond een tekort of teveel aan deze zaken heeft, wordt de plant ziek en sterft ze af. Wanneer de grond te nat is, krijgen de wortels onvoldoende lucht en gaan de wortels rotten. Wanneer de bodem te hard is, kan het water maar moeilijk doordringen waardoor de wortels afsterven. In elke plantenbodem is dus nood aan een goed evenwicht tussen deze verschillende elementaire levensvoorwaarden. Het is dus van belang om te kiezen voor de juiste kwalitatieve potgrond wil je kunnen genieten van een mooie plantengroei. Bij Belleplant kan je steeds kwalitatieve soorten potgrond kopen.

Wanneer je planten wil verplanten in de volle grond kan je kiezen voor een bodemverbeteraar. Deze bodemverbeteraar dient dus niet om de planten rechtstreeks in te planten. De compost wordt namelijk enkel ingeharkt in de toplaag van de volle grond. Het assortiment aan bodemverbeteraars is ruim en kent verschillen in zuurtegraad. Bij Belleplant vind je een ruim aanbod kwalitatieve bodemverbeteraars.

Potgrond wordt vooral gebruikt om te planten in potten. De planten worden dus rechtstreeks in de potgrond geplant. De ervaren tuinier zal steeds kwalitatieve potgrond kopen. Potgrond is standaard voorzien van de nodige bemesting voor een bepaalde periode. Het gebruik van de gekozen potgrond kan wel nog aangevuld worden met bodemverbeteraar of meststoffen voor het behalen van optimale resultaten. Belleplant biedt een ruim aanbod diverse potgrond aan voor elke plantensoort.

De potgrond kan dus wel nog aangevuld worden met passende meststoffen. Deze meststoffen kunnen afgestemd zijn op de specifieke noden van de planten. Veelgebruikte meststoffen zijn vloeibare meststoffen en meststofstaafjes. Onze medewerkers helpen je graag verder bij het bepalen van de nodige bemestingsstoffen voor jouw tuin.