Fruitbomen planten met Belleplant

Omdat het gewoon heerlijk is om eigen fruit te plukken en te genieten van een eigen fruitteelt, is het een aanrader om je eigen fruitbomen te planten. Bij Belleplant vind je niet alleen een ruim aanbod, maar kan je ook rekenen op professioneel advies. Zoete oogstjaren zijn alvast gegarandeerd.

Diverse fruitbomen planten

Fruitbomen planten met voldoende ruimte

Bij fruitbomen planten is het belangrijk om de plantkuilen voldoende ruim te maken. Voor de fruitteelt van fruitbomen is het van belang om de boom op de juiste diepte in de grond te plaatsen. De wortels van de fruitbomen dienen voldoende plaats te hebben om te kunnen groeien. Net boven de wortels van de boom vind je vaak een entknobbel. Wanneer je gaat fruitbomen planten mag deze entknobbel nooit onder de grond geplaatst worden. De aarde in het plantgat dient ook goed los gemaakt te worden voor je gaat planten. 

Fruitbomen planten met steunpalen

Met een steunpaal kan je de fruitboom bij het planten en tijdens het groeien de nodige steun verlenen. Plant de steunpaal 0,7 meter in de grond en op 0,1 meter van de fruitboom, waarbij de bovenkant van de steunpaal kort onder de kroon van de boom komt. De steunpaal wordt ook best aan de windzijde in het noordwesten geplaatst om de boom zo optimaal te beschermen tegen schuurwonden. Gecombineerd met een boomband kan de steunpaal zo de eerste vijf jaar de nodige steun leveren. Bij fruitbomen planten, zorg je ervoor dat de steunpalen geplaatst worden alvorens de boom in de kuil geplaatst wordt.

De stappen om goed fruitbomen te planten

Alvorens het plantgat te dichten met aarde, geef je de boom goed water. Nadat de fruitbomen in de kuil geplaatst zijn, kan de kuil gedicht worden met een combinatie van de uitgegraven grond gemengd met een bodemverbeteraar. De aarde dient goed tussen de wortels vermengd te worden en daarna goed aangeduwd te worden. Wanneer je deze stappen volgt, kan je succesvol fruitbomen planten.

Uitdroging vermijden bij fruitbomen planten

Bij fruitbomen planten, mogen de wortels nooit uitdrogen. Kan door omstandigheden het fruitbomen planten niet meteen gebeuren? Om te vermijden dat de wortels uitdrogen, kan je de fruitbomen best inkuilen. Na het planten van fruitbomen dien je een emmer water toe te dienen zodat de fruitbomen meteen de nodige voeding hebben. Onder de boom komt een laag compost rond de stam om uitdroging te voorkomen.

Wanneer kan je best fruitbomen planten?

Fruitbomen planten doe je best tussen oktober en april. November en december zijn hierbij perfect omdat de bomen dan nog voor de winter nieuwe wortels kunnen aanmaken. Belangrijk is dan wel dat het niet vriest. Ook het voorjaar is een mogelijkheid. Maar doordat fruitbomen veelal in pot verkocht worden, kunnen ze eigenlijk het hele jaar wel geplant worden. Toch blijft het najaar absolute favoriet voor fruitbomen planten. Lees meer over fruitbomen planten in de herfst

Verschillende soorten fruitbomen planten

Niets zo leuk als met de kinderen fruit te plukken in eigen tuin. Door fruitbomen te planten, kan je jarenlang genieten van zelfgekweekte fruitsoorten. Wanneer je gaat fruitbomen planten, heb je keuze uit verschillende soorten fruitbomen.

·      Zo zijn er hoogstam fruitbomen, halfstam fruitbomen en laagstam fruitbomen. Bij hoogstam fruitbomen start de kruin vanaf 1,8 meter. De eerste vruchten komen er vanaf zeven jaar na het planten. Hoogstam fruitbomen planten doe je minimum zeven meter van elkaar. Bij halfstam fruitbomen start de kruin vanaf 1 meter. De eerste vruchten komen er vanaf vijf jaar na het planten. Halfstam fruitbomen planten doe je minimum vier meter uit elkaar. Bij laagstam fruitbomen start de kruin vanaf 0,6 meter. De eerste vruchten komen er vanaf één jaar. Laagstam fruitbomen planten doe je minimum 2 meter uit elkaar.

·      Wanneer je gaat fruitbomen planten, kan je ook kiezen uit klein fruit en gewoon fruit. Onder klein fruit wordt gerekend: bessen, druiven, frambozen, aardbei en dergelijke. Fruitbomen voor klein fruit worden altijd in pot verkocht.

Zo is er een ruim aanbod aan soorten fruitbomen en zijn er verschillende zaken waarop je moet letten bij fruitbomen planten. Bij Belleplant, het online plantencentrum van Maldegem kan zowel verschillende soorten fruitbomen kopen, alsook de mooiste ligusters kopen tot zelfs gewoon potgrond kopen. Maar je vind er ook een mooi assortiment aan terrasplanten en groenblijvende bodembedekkers bijvoorbeeld. Wanneer je wil planten online kopen of bloemen en planten in de winkel kopen, ben je bij Belleplant aan het juiste adres.

Alt text
Alt text
Alt text
Alt text