Over ons

'De vlinders krijg je er gratis bij'

Belleplant is geen standaard plantencentrum. Als je op zoek bent naar dierenartikelen, kerstballen, snijbloemen of binnenhuisdecoratie, dan verwijzen we je graag door naar onze collega's. 

Wil je echter alles weten over het inrichten van een tuin, terras of boomgaard? Zoek je de haag die in je grond het beste groeit? Hou je van zelfgekweekte groenten en fruit? Dan helpen wij je graag.

 Zodat de vlinders ook de weg naar jouw tuin vinden.

Bekijk het filmpje
Wij zijn belleplant

Een lange geschiedenis

Planten zijn al sinds 1991 onze specialiteit. Maar de passie voor planten en bomen gaat verder terug. 

De familie Van Hulle kweekt immers al meer dan 200 jaar planten in de Kleitse grond. Het begon allemaal met het kweken van bomen voor de kasteelheren rond Brugge. Daarna werden ook de Ardense bossen voorzien van plantgoed uit Maldegem. En nog later gingen de planten naar alle windstreken van Europa.

Na al die jaren blijven we dagelijks met enthousiasme gezonde en betere planten kweken. Nog leuker vinden wij het om deze planten in mooie combinaties te zien uitgroeien in jouw tuin. 

 

Wij zijn opgericht in 1945

Het milieu op de eerste plaats

De natuur geeft ons zoveel, dat wij haar steeds voorop plaatsen bij alles wat we doen. Concreet doen wij verschillende inspanningen om duurzaam te ondernemen. 

  • Wij vangen al het gebruikte beregeningswater op en hergebruiken het. 
  • Gebruikte bloempotjes kun je bij ons laten recycleren.
  • Ons kassagebouw is een passiefbouw zonder verwarming. 
  • Wij stellen een gratis oplaadpunt voor elektrische fietsen ter beschikking.
  • De planten die wij niet zelf kweken kopen wij zo veel zo veel mogelijk lokaal. 90% van onze planten komen uit Vlaanderen en Nederland.
  • Wij ondersteunen het Regionaal Landschap en het Alter Ias project. Dit betekent dat wij het streekeigen plantgoed promoten en dat wij geen invasieve planten verkopen.
  • Sinds 2016 promoten wij een natuurlijke manier van ziekte- en onkruidbestrijding en gebruiken wij enkel ecologische middelen in onze kwekerij. 
Wij zijn belleplant

Ontdek onze winkel