De mooiste terrasplanten vind je bij Belleplant

Om van je terras een ware bloemenpracht te maken met de mooiste terrasplanten, kan je beroep doen op het advies van Belleplant. Onze ervaringsdeskundigen helpen je met plezier en met passie verder zodat jij je favoriete terrasplanten vindt in ons ruime aanbod.

De mooiste terrasplanten

Kies jij ook terrasplanten voor op jouw terras?

Wanneer we spreken over terrasplanten gaat het vaak om potplanten en kuipplanten. Dit omdat terrasplanten doorsnee ook in potten of kuipen geplant worden. Vaak zijn het dan exotische planten die in de gewone grond niet zouden overleven in ons klimaat. Daarnaast zorgen deze exoten ook vaak voor een vleugje vakantiegevoel op ons terras. Terrasplanten kunnen het hele jaar door gekocht worden, hebben niet veel ruimte nodig en kunnen makkelijk verplaatst worden. Zorg er wel voor dat je kiest voor voldoende ruime potten voor terrasplanten. Het is beter te kiezen voor te grote potten dan te kleine.  

Waarom terrasplanten niet mogen ontbreken op je terras?

Droom jij ook van een mooi bloeiend en groen terras? Met mooie passende terrasplanten geef je je terras instant een mooie uitstraling. Of misschien wil jij ook graag verse kruiden kunnen plukken op je terras? Maak dan snel je keuze uit het ruime aanbod terrasplanten bij Belleplant. Ontdek het snel in ons online plantencentrum of in ons grote plantencentrum in Maldegem, op de grens van Oost-Vlaanderen met West-Vlaanderen.

Waar mee rekening houden bij kiezen van terrasplanten

Om de juiste terrasplanten te kiezen, zijn er enkele zaken waar je rekening kan mee houden.

-       Hierbij denken we aan de eigenschappen van je terras zelf, zoals de grootte van je terras, de beschikbare ruimte op je terras, de ligging van je terras, het aantal uren zon en schaduw op je terras en de kleuren van je terras. Om te beslissen welke terrasplanten best bij je passen, kan je daarom specifiek terrasplanten kiezen voor een zonnig terras, schaduwrijk terras, een groot terras of een klein terras.

-       Daarnaast moet je bepalen wat je van je terrasplanten verwacht. Of je gewoon mooie planten wil, een kruidentuin wil aanleggen of misschien zelfs groenten op je terras wil kweken.

-       Bij het kiezen van je terrasplanten hou je ook best rekening met de aanwezigheid van de zon. Hou er bij de keuze aan bloempotten rekening mee dat deze in donkere kleuren sneller opwarmen en hierdoor de wortels kunnen beschadigen. De éne materie is ook meer warmte doorlatend dan de andere.

-       Wil je graag het hele jaar door een groen terras? Dan kan je kiezen voor winterharde terrasplanten of groenblijvende terrasplanten. Want ook in de winter kan je van je terras genieten. Tenslotte ga je ook in de herfst en winter soms al eens op het terras zitten met vrienden. Daarvoor moet het wel droog en warm zijn. Kies bijvoorbeeld voor een leuk terras met overkapping, zijwanden, terrasverwarming en fleecedekentjes. ’s Avonds maakt de gezellige sfeerverlichting het helemaal af.

Een mooi terras met verzorgde terrasplanten

Terrasplanten vragen wel enige verzorging. Aangezien het bij terrasplanten gaat om potplanten is het belangrijk om ze voldoende water te geven. Hierbij kan je ook kiezen voor irrigatiesystemen en wateropslag in de bakken. Afhankelijk van het type terrasplant kunnen ze ook bemest worden. Tijdens de zomer kijk je de terrasplanten na om eventueel verwelkte bloemen te verwijderen zodat er terug nieuwe bloemen kunnen groeien. Kies ook pas voor terrasplanten eens de vrieskou verdwenen is. Wanneer het te koud wordt moet je de terrasplanten beschermen tegen de vrieskou. Met de juiste verzorging wordt het zeker lang genieten van jouw gezellig terras met mooie terrasplanten. Breng hiervoor een bezoek aan Belleplant via ons online plantencentrum of plantencentrum in Maldegem. Onze medewerkers geven je graag advies bij het kiezen van de mooiste terrasplanten uit ons ruime gamma.

Naast een mooi aanbod terrasplanten vind je bij Belleplant, het online plantencentrum van Maldegem, ook fruitbomen om te planten, groenblijvende bodembedekkers, beukenhagen om te planten, ligusters om te kopen en zelfs potgrond om te kopen. Welke bloemen en planten je ook verkiest, bij Belleplant vind je altijd een ruim aanbod.

Alt text
Alt text
Alt text
Alt text