Magnolia grandiflora 'Goliath'Zuidelijke beverboom

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Deze magnolia heeft als grote verschil met andere soorten dat hij zijn grote glanzende lederachtige blad met bruine onderkant behoudt gedurende de winter. Een tweede aspect is dat hij veel later bloeit wat natuurlijk het voordeel met zich meebrengt dat de bloemen geen vorstschade kunnen oplopen in het voorjaar.'

De grote bladeren van deze Magnolia zijn lederachtig en zijn glanzend met een donkergroene kleur. De bovenzijde voelt glad aan. Onderaan hebben de bladeren een bruine kleur, deze valt meer op wanneer de plant iets hoger word.

In juli-september dan verschijnen er grote opvallende bloemen. Eerst is de bloem vrij gesloten maar uiteindelijk gaan de bloemblaadjes volledig open. In het hart staan de opvallende en grote vruchtbare delen. Nadat de bloem uitgebloeid is dan ontwikkeld het middelste deel zich tot een grote zaaddoos. Uiteindelijk word er dan een grote harde zaaddoos gevormd die uiteindelijk openbarst en de zijn de opvallende rode zaden zichtbaar.

Hij is geschikt om in pot te houden maar dan is het aan te raden op deze op een koele plaats te overwinteren. In de volle grond is het best om hem een beschutte standplaats te geven zodat hij geen koude noorderwind krijgt gedurende de winter. De plant is behoorlijk goed winterhard. Hij staat graag in de zon of op een half beschaduwd plaatsje op een neutrale tot zure doorlaatbare bodem.

De plant hoeft niet gesnoeid worden maar dien gewenst is dit wel mogelijk. U kunt hem dan best snoeien in het voorjaar. U kunt de nieuwe scheuten een deel insnoeien zodat hij gestimuleerd word om te vertakken en een bossigere struik te vormen. U kunt hem ook opsnoeien zodat u een boom cree‰rt ipv een struik.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurVioletblauw
Bloeiperiodejuli - september
Bladkleur lenteDonker groen
Bladkleur zomerDonker groen
Bladkleur herfstDonker groen
Bladkleur winterDonker groen
WinterbeeldWintergroen
SchorskleurBruin
Groeivorm Kegelvormig
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 4.00 tot 7.00 m
Standplaats Zon - Windarm/Beschut
Aantal per vierkante meter < 1
SnoeiperiodeIn de zomer
Te gebruiken potgrondPotgrond vr mediterane planten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor sierheesters
Gebruikswaarde Alleenstaand