Ontdek snel de leukste tuinideeën

Het aanleggen van een tuin is heel persoonlijk en wordt bepaald door zowel smaak, stijl en behoud van harmonie. Hoe minder verschillende soorten materialen en kleuren gebruikt worden, hoe rustiger de sfeer in de tuin zal zijn. Daarnaast spelen de mogelijkheden van zowel de tuin als de planten als het beschikbare budget uiteraard ook een rol. Bij Belleplant vind je vast de bloemen en planten die je zoekt voor jouw tuin, alsook leuke tuinideeën

Bekijk snel onze tuinideeën

De leukste tuinideeën bij Belleplant

Wanneer je op zoek bent naar leuke tuinideeën, ben je bij Belleplant zeker aan het goede adres. Bij Belleplant vinden wij de tuin nu éénmaal de leukste plaats om te zijn. Onze medewerkers staan je dan ook met plezier bij. Zo vind je meteen de bloemen, planten en bomen die je zoekt om ook van jouw tuin je favoriete plaatsje te maken. Of je nu een grote of kleine tuin hebt, of welke stijl je ook verkiest, Belleplant helpt je met plezier verder.

Giet je tuinideeën in een plan

Ongeacht wat je tuinideeën zijn, is het aan te raden te zorgen voor een tuinplan zodat alles mooi op elkaar afgestemd kan worden. Aan de basis van goede tuinideeën ligt dus eerst een goed tuinontwerp en een concreet tuinplan. Het aanleggen van een tuin of het omvormen van een tuin start vervolgens met het verzamelen van leuke tuinideeën. Het is dus aan te raden om eerst voldoende tuinideeën te verzamelen.

Tuinideeën met structuur

Ongeacht of je een grote of kleine tuin hebt en welke stijl je verkiest, kan je er een rustgevende groene gezellige plaats van maken. Daarom is in een mooie tuin structuur aangebracht. Breng daarom alvast ook enige structuur in de verschillende tuinideeën die je leuk vindt. Die structuur kan je bijvoorbeeld creëren door gebruik van hoge plantenbakken, die bovendien ook als bufferend muurtje dienst kan doen tussen verschillende terrassen in. Ook door verschillende terrassen zelf kan uiteraard voor structuur gezorgd worden. Zo kunnen verschillende soorten terrassen verschillende functies dienen. Zorg bijvoorbeeld voor een terras om te eten, een terras om te zonnen, een terras om relaxen op de loungebank met eventueel een terras om te genieten van water.

Slimme tuinideeën om altijd te genieten

De tuin is een leuke plaats om te vertoeven, zowel in de zomer als de winter en zowel overdag als ’s avonds. Door te zorgen voor de juiste tuinverlichting wordt de tuin altijd voorzien van de juiste sfeer zodat het altijd genieten blijft. Op gebied van verlichting zijn de mogelijkheden eindeloos. Tuinverlichting mag dus niet ontbreken en vormt een mooie meerwaarde voor de sfeer in elke tuin. Mooie bomen en planten kunnen bijvoorbeeld uitgelicht worden met een grondspot. Zo wordt je tuin altijd de leukste plaats om te vertoeven.

Tijdens de wintermaanden en avonden kan vuur ook zorgen voor die extra sfeer in de tuin. Hoe je dat vuur in de tuin brengt, kan op verschillende manieren zoals aan de hand van een buitenhaard, een vuurkorf, een vuurschaal, een kampvuur, lantaarns of met kaarsen. Ook met een open terrasoverkapping wordt het langer genieten van het buitenleven in je tuin. Een terrasoverkapping biedt tal van mogelijkheden. En last but not least, vergeet ook de entree van je tuin niet, zodat je tuin meteen een mooie uitstraling geeft. Ook het binnenkomen van de tuin kan dus mooi aangekleed worden. Het vormt de eerste en laatste indruk voor je gasten die het langste bij zal blijven.

Kortom, laat die tuinideeën dus maar komen of doe alvast inspiratie op bij Belleplant. Reken op ons professioneel advies en kwalitatief aanbod. Koop je favoriete bloemen en planten bij Belleplant, het online plantencentrum van Maldegem. Denk je eraan fruitbomen te planten of een beukenhaag te planten? Bij Belleplant ben je aan het juiste adres. Ook wanneer je wil planten online kopen en in de winkel afhalen, kan je bij Belleplant terecht. Of je nu wil een liguster kopen of gewoon goede potgrond kopen, je vindt het er allemaal.

Alt text
Alt text
Alt text
Alt text