Landelijke tuinen

Feest van kleur in de tuin

1

Prunus serrulata 'Kanzan'Japanse sierkers - Grotere solitaire bomen

Deze sierkers vormt een breed vaasvormige kroon die op latere leeftijd meer overhangende takken krijgt. Vooral in de lente schittert hij met een overdaad van gevulde zuiverroze bloemtrossen. Het groene blad loopt eerst bronsgroen uit, en kleurt in de herfst mooi oranjegeel. Doordat de geënte stam reeds zijn eindhoogte bereikt heeft, is dit een ideale boom voor kleinere tuinen. '

Lees meer
2

Alchemilla mollisFraaie vrouwenmantel - Vaste planten voor de zon

Deze sterke winterharde bodembedekker heeft een mooi grijsgroen rond waaiervormig blad. Net voor de zomer verschijnen de bloemtrossen met kleine geelgroene bloemetjes, die tot na de zomer blijven staan. Het is een goede groeier die elk voorjaar mooi hergroeit.'

Lees meer
3

Digitalis purpurea 'Alba'Vingerhoedskruid - Vaste planten voor de zon

Lees meer
4

Geranium sanguineum 'Max Frei'Ooievaarsbek - Vaste planten voor de zon

Lees meer
5

Solidago 'Goldkind'Guldenroede - Vaste planten voor de zon

Lees meer
6

Foenicum vulgare 'Purpureum' *Rode venkel - Kruiden

Gebruik in de keuken :

Deze brons-purperen soort heeft een grotere sierwaarde dan de groene soort. Hij kan evengoed gebruikt worden in de keuken.

De jonge bladeren en de zaden hebben een anijssmaak. De jonge bladeren worden rauw in salades gebruikt of meegekookt bij vis. 

De zaden worden gebruikt voor de bereiding van sauzen en kunnen ook toegevoegd worden aan cakes of brood. Populaire smaakmaker van likeuren en geurstof voor zeep en cosmeticaprodukten.

De bloemen lokken bijen en vlinders.

 

Lees meer
7

Delphinium 'Cliveden Beauty'Ridderspoor - Vaste planten voor de zon

Lees meer
8

Helleborus nigerKerstroos - Vaste planten voor de (half)schaduw

De Helleborus niger is de echte kerstroos die ook al vroeg in bloei getrokken kan worden. Van januari tot april bloeit hij wit, later roze en uiteindelijk groen. Daarna mooie zaaddozen. Hij staat mooi in een pot. Na de bloei kan hij in de volle grond geplant worden, liefst in de halfschaduw.
'

Lees meer
9

Nepeta 'Walker's Low'Kattenkruid - Vaste planten voor de zon

Dit winterharde plantje heeft een klein grijsgroen aromatisch blaadje en hergroeit in het voorjaar. Katten kunnen soms een hevige reactie geven op de aromatische geur. Hij bloeit in de zomer met een paarsblauwe bloei. Hij bloeit uitbundiger als de Nepeta faassenii en de kleur is blauwpaars. Het is een zeer mooie randplant, borderplant en bodembedekker.
'

Lees meer
10

Delphinium 'Blue Bird'Ridderspoor - Vaste planten voor de zon

Lees meer
11

Rosa 'Ausblush'Heesterroos - Heesterrozen

'

Lees meer
12

Salvia verticillata 'Purple Rain'Salie - Vaste planten voor de zon

Lees meer

Meer Landelijke tuinen