Digitalis purpurea 'Alba'Vingerhoedskruid

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Vingerhoedskruid is een tweejarige plant waar er het eerste jaar een rozet word gevormd van grote eivormige bladeren. Het tweede jaar komen de opvallende bloemstengels ruim boven het loof uit. De stelen staan vol met afhangende vingerhoedvormige bloemen. Het is een plant die zeer makkelijk te combineren is met bvb rozen of grassen waar hij sierlijk bovenuit komt.

Vingerhoedskruid is een plant die zowel op een zonnige als beschaduwde plaats kan aangeplant worden. Hij heeft wel graag een doorlaatbare humusrijke grond, en dit mag zowel zuur als eerder alkalisch zijn. Hij is goed geschikt om tussen andere vaste planten, heesters of grassen aan te planten. Het niet intressante loof zit zo verscholen tussen andere planten en de bloei prijkt er prominent bovenuit.Vingerhoedskruid kan gebruikt worden in borders, bloemenweiden, prairietuinen en zowel in moderne als in natuurlijke tuinen.

Het eerste jaar wordt het rozet met grote eivormige behaarde bladeren gevormd waarna er van juni tot augustus van het tweede jaar opvallende bloemstengels verschijnen. Op de bloemstengels verschijnen er op opgaande wijze niewe bloemetjes die volledig zuiverwit zijn. De bloemetjes hebben de vorm van een vingerhoedje en hangen naar beneden af. De bloemen trekken bijen aan die in deze vingerhoedjes kruipen op zoek naar nectar.

Het is aan te raden om uitgebloeide bloemstengels terug te knippen zodat nieuwe bloemstengels worden ontwikkeld. Dit zal ook tegengaan dat de plant zich uitzaait.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWit
Bloeiperiodejuni - juli
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
Bladkleur winterGroen
WinterbeeldWintergroen
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 1.00 tot 1.20 m
Standplaats Zon - Halfschaduw - Schaduw
Aantal per vierkante meter 7
SnoeiperiodeNa de bloei
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Vakbeplanting