Foenicum vulgare 'Purpureum' *Rode venkel

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Gebruik in de keuken : Deze brons-purperen soort heeft een grotere sierwaarde dan de groene soort. Hij kan evengoed gebruikt worden in de keuken. De jonge bladeren en de zaden hebben een anijssmaak. De jonge bladeren worden rauw in salades gebruikt of meegekookt bij vis.  De zaden worden gebruikt voor de bereiding van sauzen en kunnen ook toegevoegd worden aan cakes of brood. Populaire smaakmaker van likeuren en geurstof voor zeep en cosmeticaprodukten. De bloemen lokken bijen en vlinders.  

Geneeskrachtige eigenschappen :

Venkelthee wordt gemaakt van de zaden. Dit werkt bevorderend op de spijsvertering. Ideaal wanneer je last hebt van krampen en darmgassen. Venkelthee wordt ook aangeraden  bij baby's en stimuleert bij borstvoeding de melkgift. 

Het kauwen van de zaden werkt eetlust verdrijvend, dus interessant voor wie wil diëten.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

Te gebruiken potgrondPotgrond voor Groenteplanten & Kruiden
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor groenten & fruit