Moderne tuinen

Tuinkamer met traphagen

1

Carpinus betulus 'Leivorm' *Gewone haagbeuk in Leivorm - Leibomen

Een Carpinus die geleid wordt, vormt een ideale haag op hoogte. Op de stam van meestal twee meter, kan men een plat geleide kruin laten uitgroeien van 2 tot 4 meter. De bladeren zijn frisgroen en kleuren in de herfst goudgeel. Ze blijven ook in de winter gedeeltelijk hangen, maar minder dan bij de beukehaag. Worden op 2 ... 4 meter van elkaar geplant.'

Lees meer
2

Buxus sempervirensPalmboompje - Groenblijvende hagen

Deze buxus is een bossig groeiende heester en doet het goed als haagje of laat zich prima in allerlei vormen snoeien. De kleine, langwerpige donkergroene bladeren zijn wintergroen. Best snoeien in de zomer maar niet tijdens harde zonnebrand. Buxus verlangt kalkrijke, goed bemeste grond. Ook mooi in pot. '

Lees meer
3

Salvia nemorosa 'Mainacht'Salie - Vaste planten voor de zon

Lees meer
4

Astrantia 'Moulin Rouge'Zeeuws knoopje - Vaste planten voor de zon

Lees meer
5

Paeonia 'Karl Rosenfield'Pioen - Vaste planten voor de zon

Lees meer
6

Iris 'Alcazar'Zwaardlelie - Vaste planten voor de zon

Lees meer
7

Foenicum vulgare 'Purpureum' *Rode venkel - Kruiden

Gebruik in de keuken :

Deze brons-purperen soort heeft een grotere sierwaarde dan de groene soort. Hij kan evengoed gebruikt worden in de keuken.

De jonge bladeren en de zaden hebben een anijssmaak. De jonge bladeren worden rauw in salades gebruikt of meegekookt bij vis. 

De zaden worden gebruikt voor de bereiding van sauzen en kunnen ook toegevoegd worden aan cakes of brood. Populaire smaakmaker van likeuren en geurstof voor zeep en cosmeticaprodukten.

De bloemen lokken bijen en vlinders.

 

Lees meer
8

Taxus baccataVenijnboom - Groenblijvende hagen

Deze volledig wintergroene haag is ideaal als je een strakke haag wenst. Hij is zeer mooi voor het indelen in tuinkamers. Het blad is naaldvormig en donkergroen. Hij heeft ook rode bessen die vrij goed opvallen bij het groene loof.
Door zijn langzame groei is een snoeibeurt per jaar voldoende om toch een altijd strakke haag te behouden.'

Lees meer
9

Deschampsia cespitosa 'Goldtau'Smele - Siergrassen

Deze ruwe smele wordt slechts 90 cm hoog en heeft roodbruine aren die daarna goudkleurig verkleuren. Al in de vroege zomer krijgen ze hun uiteindelijke strogele kleuren, waardoor ze nog meer opvallen. De plant is geschikt om in een border met andere vaste planten te worden gecombineerd. Het zijn rustpunten te midden van het overige kleurgeweld.
'

Lees meer
10

Panicum virgatum 'Heavy Metal'Vingergras - Siergrassen

Dit vingergras vormt stijf rechtop gaande pollen van blauwgrijs blad. De bloeiwijze is een groot aantal luchtige aren die zijn versierd met kleine paarsrode 'pareltjes'. Dit opgaande gras groeit tot 120cm hoog en bloeit van augustus tot oktober. De bloeiaar wordt vaak gebruikt in boeketten en geeft een luchtig effect.'

Lees meer

Meer Moderne tuinen