Moderne tuinen

Kleur met vaste planten

1

Verbascum olympicumToorts - Vaste planten voor de zon

Lees meer
2

Phlox 'White Admiral'Vlambloem - Vaste planten voor de zon

Deze phlox geeft een mooi kleurenpallet van witte bloemen die in dichte trossen aan de hoge stengels zitten en zijn een ideale aanvulling voor de border. Phloxen gedijen best in de zon op een humusrijke grond.'

Lees meer
3

Teucrium chamaedrysEchte gamander - Vaste planten voor de zon

Dit bodembedekkertje heeft een klein wintergroen blaadje, hij is een goede bodembedekker en zorgt dus voor een goede onkruidonderdrukking.
Hij heeft een roze lipbloemig bloemetje en bloeit van juni tot september. Hij is goed winterhard en lokt aardig wat vlinders en bijen die zich kunnen voeden aan de bloemetjes.'

Lees meer
4

Rosmarinus officinalisRozemarijn - Bladhoudende heesters

Gebruik in de keuken :

Deze rozemarijn geeft aan vele gerechten een mediterraan accent en kan in winter en zomer geoogst worden. Het is een dichte, bossige heester met geurend smal wintergroen blad. Van halverwege het voorjaar tot in de vroege zomer en soms ook nog in de herfst paarsachtig blauwe bloemen. 

 

Lees meer
5

Salvia nemorosa 'Caradonna'Salie - Vaste planten voor de zon

Salvia 'Caradonna' is een zeer uitbundig bloeiende vaste plant. Deze soort groeit hoger uit dan de Salvia 'Ostfriesland' en heeft ook een meer violetkleurige bloeiwijze. Het is een stevige vaste plant die zeer goed geschikt is om mee te combineren in borders. U kunt hem ook als bodembedekker houden waar hij door zijn gezonde goede groei zeer goed onkruid onderdrukt. Hij heeft mooi donkergekleurde bloemstengels en een aromatisch blad.

Lees meer
6

Origanum laevigatum 'Herrenhausen'Oregano - Vaste planten voor de zon

Lees meer
7

Alcea rosea 'Charters Rosa'Stokroos - Vaste planten voor de zon

De stokroos is een gekende bloem met zeer lange bloem stengels, in dit geval wordt de bloemstengel tot 175cm hoog. Deze stevige stengel begint al klein te bloeien met vele individuele bloemen, naar gelang de bloei vordert wordt hij steeds hoger. De bloemen van deze soort hebben een roze kleur en zijn gevuld. Hij verdraagt goed schrale grond en groeit graag tussen verharding langs een zuidgerichte muur. Het is een typische ouderwetse plant die onmisbaar is in de cottagetuin.

Lees meer
8

Euphorbia characias 'Forescate'Wolfsmelk - Vaste planten voor de zon

Lees meer
9

Nepeta 'Walker's Low'Kattenkruid - Vaste planten voor de zon

Dit winterharde plantje heeft een klein grijsgroen aromatisch blaadje en hergroeit in het voorjaar. Katten kunnen soms een hevige reactie geven op de aromatische geur. Hij bloeit in de zomer met een paarsblauwe bloei. Hij bloeit uitbundiger als de Nepeta faassenii en de kleur is blauwpaars. Het is een zeer mooie randplant, borderplant en bodembedekker.
'

Lees meer

Meer Moderne tuinen