Meerstammige bomen zijn populairder dan ooit

De vraag naar meerstammige bomen blijft steeds verder groeien. Met haar meerdere kale stammen wordt dan ook een bijzonder visueel effect gecreëerd. Hierdoor is het gebruik van meerstammige bomen aan een sterke opmars bezig. Met zijn opvallende structuren worden ze steeds vaker toegepast, ook op openbare plaatsen zoals straten, pleinen en parken.

Bijzonder aanbod meerstammige bomen

Meerstammige bomen als opvallend stijlelement  

Met hun meerdere stammen zorgen meerstammige bomen voor een bijzonder patroon. Vooral wanneer ze in een moderne stijl toegepast worden, komen ze mooi tot hun recht. Dit omdat hun opvallende en grillige structuur mooi contrasteert met het strakke en rechte van een moderne omgeving. Het hoeft dan ook niet te verwonderen dat meerstammige bomen veelal worden toegepast in de moderne hedendaagse tuin als opvallend stijlelement.

De voordelen van een struik en een boom gecombineerd

Meerstammige bomen zorgen voor een open structuur aan de stam en zijn voorzien van een dikke kruin die meer schaduw creëert. Met haar bijzondere eigenschappen lijken meerstammige bomen de perfecte combinatie tussen bomen en struiken. Net zoals bij een struik beschikken meerstammige bomen immers over meerdere vertakking die reeds laag bij de bodem starten, maar zijn deze zoals bij bomen bladloos en grillig en eindigen ze op een dicht bebladerde kruin.

Geschikt voor diverse toepassingen en mogelijkheden

De vele grillige stammen vormen samen met de kruin een boeiend geheel. Meerstammige bomen kunnen zowel op natuurlijke wijze ontstaan als door bijsturen in het kweekproces. Ze hebben als voordeel dat ze laag kunnen gehouden worden. Daarnaast kunnen ze zorgvuldig gesnoeid worden tot echte sierbomen. En ook de takken van meerstammige bomen kunnen begeleid worden tot de gewenste vorm bereikt is.

Bijzonder aanbod meestammige bomen bij Belleplant

Het aanbod aan verschillende soorten meerstammige bomen is op zijn minst ruim te noemen. Een eerste onderscheid kan men maken, door te kiezen voor bladhoudende meerstammige bomen of voor bladverliezende meerstammige bomen. Bij Belleplant vind je dan ook een mooi assortiment aan diverse meerstammige bomen. Ontdek snel welke exemplaren best bij jouw tuin passen. Zo bieden wij onder meer de Japanse esdoorn – Acer palmatum Sangokaku, het Amerikaans krentenboompje – Amelanchier lamarckii, de witte Himalayaberk – Betula utilis Doorenbos, de Japanse grootbloemige kornoelje – Cornus kousa chinensis, de Japanse notenboom – Ginkgo biloba, de amberboom – Liquidambar styraciflua, het ijzerhout – Parrotia persica, de glansmispel – Photinia fraseri Red Robin en de steeneik – Quercus ilex aan. Ongeacht welke bloemen en planten je voorkeur genieten, bij Belleplant vind je vast de bomen en planten die je zoekt. 

Alt text
Alt text
Alt text
Alt text