Fagus sylvaticaGroene beukenhaag

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

De fagus sylvatica of groene beuk vormt met zijn frisgroen blad in lente en zomer een mooie muur. De bladeren kleuren tabaksbruin in de herfst en blijven heel de winter verdroogt hangen tot de nieuwe bladeren in de lente verschijnen. Zo behoudt je het hele jaar toch een gesloten wand. Je kan ze in een enkele of in dubbele haag planten. Beuken staan liefst op goed afwaterende grond.'

Beukenhagen accentueren de ruimte. Ze worden niet alleen als erfomsluiting gebruikt, maar kunnen ook gebruikt worden om tuinkamers te cre‰ren.
Beukenplanten worden meestal als wortelgoed verkocht. Hier moet men er absoluut op letten dat de wortels niet verdrogen zodat dat de schimmel (mycorrhiza) die nodig zijn voor een goede (her)groei niet vernietigd wordt.
Een beukenhaag kan als enkele rij (5 planten per meter), dubbele rij (10 planten per meter) of als blok (25 planten per meter) aangeplant worden.
De beuk snoei je best in de late lente, en eventueel nog eens een keer half augustus. Het jonge blad, dat verborgen heeft gezeten onder andere bladeren, kan door felle zonneschijn verbranden. In de loop van de zomer groeien weer nieuwe bladen aan de haag en lost het probleem zichzelf op.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRoomwit (Creme)
Bloeiperiodemei
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGeel
Bladkleur winterBruin
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGrijs
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.60 tot 5.00 m
VruchtsoortNoot
Oogst periode Oktober
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 20
Aantal per lopende meter 5
Onderhoudszorg Steunpaal voorzien
SnoeiperiodeIn de zomer
Te gebruiken potgrondPotgrond universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hagen
Gebruikswaarde Hagen/Blokhagen