Moderne tuinen

Werken in de hoogte met plantheuvels

1

Ilex crenata 'Convexa'Japanse hulst - Groenblijvende hagen

Dit plantje met kleine groene blaadjes is goed geschikt voor hagen maar kan ook in verscheidene vormen gesnoeid worden. Het is een goed alternatief voor buxus om de buxusziekten te vermijden. Hij draagt een klein zwart besje dat niet zo opvallend aanwezig is. Het wintergroen blaadje is donkergroen en is bol gekruld.
'

Lees meer
2

Heuchera micrantha 'Palace Purple'Purperklokje - Vaste planten voor de zon

Het purperklokje vormt met zijn blijvende hartvormige donkerpaarse decoratieve bladeren een mooi kleurtapijt in de tuin. De ijle bloemstengels rijzen 's zomers uit het hart van de plant en zijn bezet met klokvormige bloemen. Het is een ideale bodembedekker in de halfschaduw.'

Lees meer
3

Prunus subhirtella 'Autumnalis Rosea'Japanse kers of Voorjaarskers of Winterbloeiende kers - Bomen voor kleine tuinen

Met deze sierkers haal je de eerste bloei wel al heel vroeg in je tuin. Hij bloeit immers door van november tot april.De halfgevulde bloemen zijn in knop donkerroze, maar verbloeien later naar lichtroze. Zijn brede open kroon laat genoeg licht door waardoor je probleemloos onderbeplanting kan toepassen. Zijn geënte stam maakt deze boom geschikt voor kleinere tuinen.'

Lees meer
4

Choisya ternata 'Londaz'Mexicaanse oranjebloesem - Bladhoudende heesters

Deze nieuwe popullaire Choisya-soort heeft smalle groene blaadjes die zoet citroenachtig geuren. De blaadjes zijn wintergroen en kleiner dan die van de gewone Choisya ternata. In de lente en de zomer is de hele plant getooid met groepjes witte stervormige bloempjes die geuren naar oranjebloesem. Het is een dichte wintergroene haag die best groeit in de zon of halfschaduw.  Kan solitair of als haag geplant worden.

Lees meer
5

Fagus sylvaticaGroene beukenhaag - Bladverliezende hagen

De fagus sylvatica of groene beuk vormt met zijn frisgroen blad in lente en zomer een mooie muur. De bladeren kleuren tabaksbruin in de herfst en blijven heel de winter verdroogt hangen tot de nieuwe bladeren in de lente verschijnen. Zo behoudt je het hele jaar toch een gesloten wand. Je kan ze in een enkele of in dubbele haag planten. Beuken staan liefst op goed afwaterende grond.

'

Lees meer
6

Festuca glauca 'Casblue'Blauwgras of Zwenkgras - Siergrassen

Mooi blauwgras met een lang zeer fijn intens blauwgrijs blaadje. Mooie compacte polvormende plant met in de zomerperiode een hoog boven het loof uitstekende grijsblauwe bloeiaar die later goudgeel verkleurt. Het grasje is goed wintergroen maar heeft graag een goed doorlaatbare zonnige standplaats. Zeer mooie plant om in pot aan te planten of om een kleurencombinatie te maken in de border.

Lees meer

Meer Moderne tuinen