Moderne tuinen

Onderhoudsvriendelijke tuinindeling

1

Pennisetum alopecuroides viridesensLampepoetsersgras - Siergrassen

Dit dankbare gras heeft een zeer opvallende dikke pluim met een donkere kleur die in de nazomer verschijnt en aanwezig blijft tot in de herfst. De groei is iets grover dan de Pennisetum 'Hameln', een volwassen plant kan ongeveer 80cm hoog worden. In het najaar verkleurt hij mooi goudgeel. waarna u hem in het voorjaar kan insnoeien, dit is het enige onderhoud dat de plant nodig heeft gedurende het jaar.

Lees meer
2

Persicaria amplexicaulis 'Blackfield'Duizendknoop - Vaste planten voor de zon

Lees meer
3

Hydrangea quercifolia 'Snowflake'Eikenbladhortensia - Eikenbladhortensia's

Deze hortensia is één van de hortensias uit de groep van de eikenbladhortensias. Heel bijzonder zijn de dubbele bloemen. Elke bloem apart is opgebouwd uit twee kransen bloemblaadjes wat voor een heel speciaal effect zorgt.
De witte bloempluimen kunnen gemakkelijk tot 30 cm groot worden. '

Lees meer
4

Betula utilis jacquemontiiWitte himalayaberk - Grotere solitaire bomen

Deze himalaya berk heeft de meest witte stam van alle berken. Zijn stam schilfert bovendien af, wat zijn sierwaarde nog verhoogt. Hij groeit vrij stijl omhoog, en heeft een glimmend groen blad dat in de herst mooi goudgeel verkleurd. Kan solitair of in groep geplant worden, waarbij de witte stammen een contrast vormen met het overige tuingroen.'

Lees meer
5

Cornus kousa chinensisJapanse grootbloemige kornoelje - Meerstammige bomen

Deze cornus is een vanuit struikvorm uitgroeiende meerstammige boom. Het donkergroen blad heeft een blauwgroene onderzijde en kent een mooie herfstverkleuring in gele tot scharlakenrode tinten. De prachtige helderwitte schutbladeren in mei/juni maken van deze plant een echte aanwinst voor iedere tuin. '

Lees meer
6

Fagus sylvaticaGroene beukenhaag - Bladverliezende hagen

De fagus sylvatica of groene beuk vormt met zijn frisgroen blad in lente en zomer een mooie muur. De bladeren kleuren tabaksbruin in de herfst en blijven heel de winter verdroogt hangen tot de nieuwe bladeren in de lente verschijnen. Zo behoudt je het hele jaar toch een gesloten wand. Je kan ze in een enkele of in dubbele haag planten. Beuken staan liefst op goed afwaterende grond.

'

Lees meer

Meer Moderne tuinen