Rozen

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
https://www.belleplant.be/Cached/3499/resize/2000x550/rozenfront.jpg

Rozen

De roos is met haar onovertrefbare bloemenpracht de koningin van de sierheesters. Niet alleen bloeien rozen vaak heel intens, ze geven een hele zomer lang kleur en geur aan de natuur. Ze brengen een romantische sfeer die hoort bij een zwoele zomeravond. 

Maar ook in een moderne strakke tuin staan rozen prachtig. De roos is al eeuwenoud. De Romeinen kenden al rozen en sindsdien werden duizenden nieuwe soorten gekweekt. Wij selecteerden die soorten met de langste bloei en die het best in onze streken gedijen.

Soorten en vormen

Er zijn veel rozensoorten : trosrozen, grootbloemige rozen, miniatuur- en bodembedekkende rozen, klimrozen, heesterrozen en stamrozen. Op deze website verdeelden we de rozen in deze groepen. Meer uitleg over elke rozensoort, vind je als je doorklikt naar de betreffende rozensoort.

Hoe kies ik een roos?

  • Rozen hebben veel aangename eigenschappen. Sommige hebben een prachtige kleur, andere een uitmuntend parfum. Weer andere zijn ideale bodembedekkers met weinig onderhoud. Klimrozen brengen kleur op hoogte en veel wilde rozen zijn gegeerd voor de mooie, eetbare bottels in de herfst.
  • Je kan rozen kopen met blote wortel (van november tot begin april). Potgekweekte rozen daarentegen kan je het hele jaar door kopen.
  • In ons assortiment vind je zeker een roos die aan jouw wensen voldoet.

Tip : Maak je eigen rozenbottelthee. Boordevol vitamine C en bovendien gratis! Pluk in september de rijpe bottels, was ze en droog de bottels in een kartonnen doos. Als ze beenhard zijn, kan je ze pletten. Schenk er kokend water op en laat even trekken. Gezondheid!

Onze tuinadviseurs in de winkel helpen je graag bij het uitzoeken van de juiste rozen.