Tijd om herfstbloeiers te planten!

Met de herfst in aantocht denken we spontaan aan de kortere en nattere dagen die er vast terug aankomen, alsook aan het vallen van de blaadjes van de bomen. Maar ook in de herfst kan je je tuin laten schitteren met bloeiende bloemen en planten in allerlei prachtige kleuren. Ligt jouw tuin er in de herfst en winter eerder kaal bij? Door prachtige herfstbloeiers te planten hoeft dat niet zo te zijn. Als specialist ter zake zet Belleplant alvast enkele blikvangers voor jou op een rijtje. Hun naam hebben ze alvast niet gestolen.

Betoverende herfstbloeiers planten

De herfstaster, populair bij mens en dier

Ook de herfstaster is een bloem die blijft bloeien tot de eerste nachtvorst en blijft dus heel lang mooi staan in je tuin. De naam van deze herfstbloeiende plant komt dan ook perfect van pas. Bovendien vragen ze nauwelijks onderhoud en kunnen ze op veel plaatsen prima gedijen. De herfstaster is ook heel goed voor de natuur gezien haar populariteit bij bijen en vlinders. De bloemblaadjes van de Aster worden steeds getypeerd door hun kleine en smalle vorm. Ontdek snel de Aster novi-belgii Marie Ballard. Een mooie violetblauwe herfstaster met compacte vorm en dubbele bloeiwijze. De Aster novi-belgii Patricia Ballard lijkt goed op eerder vermelde maar deze kleurt lila roze.

De kerstroos, voor warmte en gezelligheid

Zoals de naam al zegt is de kerstroos de perfecte plant voor rond de kerstperiode. De plant is ook wel gekend onder de naam Helleborus. De Helleborus niger bloeit van januari tot april, eerst wit, dan roze en uiteindelijk groen. De Helleborus orientalis blijft mooi bloeien tot het einde van de winter en vind je in diverse kleurtonen. Met de sprookjesachtige kerstroos maak je die feestelijke periode terug extra gezellig, ook in je tuin.

De sneeuwbal, klaar voor pure winterpracht

Opnieuw een plant waarvan de naam voor zich spreekt. De bloemen lijken namelijk op sneeuwballen en bloeien mooi vanaf de zomer tot in de herfst en soms zelfs tot een eind in de winter. Zo zijn er verschillende soorten van deze herfstbloeiende bloemen en planten die hieraan beantwoorden. De Hydrangea macrophylla Schneeball is een bolvormige hortensia die tijdens het bloeien verkleurt van groen naar wit om uiteindelijk rozerood te eindigen. Het zijn kleine bloemetjes met gekartelde bloemblaadjes die samen telkens een mooie grote gevulde bloembol vormen. De Viburnum bodnantense Dawn weet te verrassen met heerlijk geurende roze bloemtrosjes die verschijnen op de verder kale takken van de plant. Ook de Viburnum farreri is een prachtige winterbloeier met heerlijk geurende lichtroze bloementrosjes. De Viburnum plicatum Watanabe wordt ook wel de Japanse sneeuwbal genoemd. Deze compacte struik krijgt witte schermvormige bloemen gevolgd door rode besjes. Gegarandeerd een mooi nazomers spektakel. De Viburnum tinus vormt een wintergroene haag met een lange mooi bloei van witte schermvormige bloemen gevolgd door zwarte besjes. Bij de Viburnus tinus Eve Price zijn de bloemetjes licht roze van kleur. Met deze prachtige bloemen en planten die ook in de herfst mooi bloeien, kan je het hele jaar door heerlijk genieten van je tuin. Plant nu dus ook snel je favoriete herfstbloeiers!

Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text