Teucrium chamaedrysEchte gamander

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Dit bodembedekkertje heeft een klein wintergroen blaadje, hij is een goede bodembedekker en zorgt dus voor een goede onkruidonderdrukking.Hij heeft een roze lipbloemig bloemetje en bloeit van juni tot september. Hij is goed winterhard en lokt aardig wat vlinders en bijen die zich kunnen voeden aan de bloemetjes.'

Het struikje is zeer goed winterhard en heeft graag een goed doorlaatbare kalkrijke bodem. U kunt hem ook gebruiken in rotstuinen. Indien u het plantje een beetje wil verjongen kan dit in het voorjaar, u snoeit hem dan de helft terug.
De soortaanduiding chamaedrys is afgeleid van het Oudgriekse 'chamai' dat grond en 'drus' dat eik betekent. Waarschijnlijk omdat de vorm van de blaadjes een beetje op die van eik lijken, ze zijn ook lederachtig. Hij groeit doormiddel van ondergrondse uitlopers.

De bloei gebeurt zeer uitbundig en dit op vele verschillende bloemstengels die boven de plant uitkomen en elk grote aantallen bloemetjes dragen.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurBruinrood
Bloeiperiodejuni - september
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
Bladkleur winterGroen
WinterbeeldWintergroen
GroeikrachtLangzaam
Hoogte volgroeide plant 0.20 tot 0.30 m
Standplaats Zon - Halfschaduw - Bestand tegen zeewind
Aantal per vierkante meter 9
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bijenlokker - Bodembedekkend - Borderbeplanting - Hagen/Blokhagen - Kustbeplanting - Rotstuin - Vakbeplanting