Vogelvoer

Vogelvoer

Voedt de vogels met het juiste voer op het juiste tijdstip : 

  • In de herfst zoeken vogels actief naar een voedselplek voor de winter. Door nu te voederen, weten ze dat ze in de winter in jouw tuin terecht kunnen. Als het erg koud wordt, kan je nu al vetbollen en pindaslingers aanbieden
  • In de winter hebben vogels veel extra energie nodig om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Van december tot april voorzie je vetrijke producten (vetbollen, pindaslingers, pindakaas, halve kokosnoten …) en mag je voedertafel goed gevuld zijn.
  • In de lente zijn tuinvogels druk in de weer met het bouwen van hun nest en zoeken ze natuurlijk voedsel voor de jongen. Enkel de ouders genieten nu van je strooivoer. Het voedsel moet nu meer kalk en eiwit bevatten, bijvoorbeeld meelwormen of fijngestampte eierschalen. Vetbollen en pinda’s bied je nu beter niet meer aan.
  • In de zomer gaan vogels zelf op zoek naar de wormen en insecten die ze nodig hebben. Help hen door bloeiende planten in je tuin te planten die insecten lokken. Door je gazon te besproeien, lok je regenwormen. jhkhjkl
Bij Belleplant vind je het juiste vogelvoer voor de vogels in je tuin. Onze tuinadviseurs helpen je graag.
https://www.belleplant.be/Cached/148/resize/2000x550/Dagpauwoog.jpg

Levende tuin

To plant a garden is to believe in tomorrow

In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen en ruiken. Iedereen heeft baat bij een levende tuin.  Groen nodigt kinderen uit tot buitenspelen. Bovendien is meer ruimte voor natuur goed voor het milieu. Regenwater kan makkelijker weg en bomen, planten en bloemen zuiveren de lucht. 

Iedereen kan bijdragen aan een gezonde en groene omgeving. Verruil een paar stenen voor groen en water en breng een gans ecosysteem op gang. Help de nuttige insecten en vogels door bloemen in je tuin te planten. Want bloemen, planten, bomen en struiken zorgen voor insecten, insecten voor vogels en vogels weer voor andere dieren. 

Meer tips vind je op 'de levende tuin'.