Insectenhotels

Insectenhotels

Het is helaas niet zo goed gesteld met de bijen, lieveheersbeestjes en vlinders in ons land. Gelukkig kan jij daar iets aan doen en dat is niet eens zo moeilijk.

Door de plaatsing van een insectenhotel creeër je nestgelegenheid voor de nuttige insecten. Plaats het hotel in de volle zon en zorg voor wat beschutting tegen de regen.Het insectenhotel biedt de insecten een nest- en rustplaats in de zomer en in de winter is het een geschikt winterkwartier.

Je kunt het hele jaar insectenhotels plaatsen, maar de beste periode is van september tot december. Dan is er kans dat de eerste soorten zich komen vestigen in februari, als het voldoende warm weer is. Anders begint het lentefeest zeker in maart, en kan het doorgaan tot oktober-november.

Als je de hotels in de lente plaatst, dan komen de bijen wat later in het najaar de nesten bewonen. 

Wij bieden insectenhotels aan in verschillende modellen.

Omdat er steeds minder bloemen in ons landschap groeien zaai je dicht bij het hotel wat bloemensoorten zoals margriet, knoopkruid, cichorei, bernagie en zovele andere. Je vind deze en andere bloemenzaden in ons assortiment van Dcm.

Onze tuinadviseurs helpen u graag in onze winkel om een juiste keuze te maken.


 

https://www.belleplant.be/Cached/148/resize/2000x550/Dagpauwoog.jpg

Levende tuin

To plant a garden is to believe in tomorrow

In een levende tuin kun je de natuur zien, voelen, horen en ruiken. Iedereen heeft baat bij een levende tuin.  Groen nodigt kinderen uit tot buitenspelen. Bovendien is meer ruimte voor natuur goed voor het milieu. Regenwater kan makkelijker weg en bomen, planten en bloemen zuiveren de lucht. 

Iedereen kan bijdragen aan een gezonde en groene omgeving. Verruil een paar stenen voor groen en water en breng een gans ecosysteem op gang. Help de nuttige insecten en vogels door bloemen in je tuin te planten. Want bloemen, planten, bomen en struiken zorgen voor insecten, insecten voor vogels en vogels weer voor andere dieren. 

Meer tips vind je op 'de levende tuin'.