Plantbescherming

Plantbescherming

Voorkomen is beter dan genezen. Een plant die op een voor hem geschikte plaats staat, is veel minder vatbaar voor ziekten en ongediertes. Als een plant bijvoorbeeld op een te natte grond staat, zal hij veel sneller allerlei ziektes opdoen. Zorg er dus voor dat je al bij de plantenkeuze rekening houdt met de lichtinval, grondkwaliteit, enzovoort.

Als er zich dan toch ziektes of plagen voordoen, behandel dan enkel als het echt nodig is en gebruik daarbij zo veel mogelijk ecologische producten. Vaak zijn insecten zoals rupsen voedsel voor vogels. Bestrijdt ze dan niet te snel met insecticide, maar laat de natuur zo veel mogelijk zijn gang gaan, tenzij dat het niet anders kan.

Naast het gebruikelijke gamma van Edialux brengt het nieuwe concept Naturapy van Dcm een heel biologische aanpak van ongediertebestrijding. Hierbij wordt vooral gewerkt met natuurlijke predatoren en plantversterkende middelen.

Wij staan je graag in onze winkel bij met advies voor het aanpakken van eventuele problemen die je ondervind met jouw planten. 

 Kijk ook even op de website 'De levende tuin' waar je kan lezen hoe belangrijk het is om de natuur een handje te helpen.

 
https://www.belleplant.be/Cached/304/resize/2000x550/DCM7919.jpg

Tuin onderhouden

Niets is zo ontspannend als klussen in de tuin. Bladeren harken of de moestuin inzaaien maakt je hoofd helemaal vrij. Belleplant heeft alle materialen voor elke klus in de tuin. Denk aan meststoffen, potgronden, gereedschappen, plantbeschermingsmiddelen…

Onze tuinadviseurs informeren je graag over welk gereedschap je nodig hebt.