Echinacea purpureaZonnehoed

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Dit is de gewone Echinacea purpurea met de typische rozerode bloeiwijze. De bloemblaadjes staan in een horizontale krans met een zeer opvallend groot een eivormig hart die stekelig aanvoelt. Hij kan tot 1 meter hoog worden met zijn opgaande bloemstengels. Het is een zeer mooie vaste plant om te gebruiken in vaste plantenborders of in combinatie met grassen.

Echinacea is een plant die graag een zonnige tot licht beschaduwde standplaats heeft. Bij lichte schaduw wordt de intense bloemkleur langer behouden. Hij heeft graag een goed doorlaatbare humusrijke bodem waarvan de zuurtegraad zowel zuur als alkalisch mag zijn.

Hij is zeer goed geschikt om te gebruiken in een prairietuin of gewoon in een vaste plantenborder. Hij dient goed als bijen en vlinderlokker maar de bloemen zijn ook dankbaar als snij of droogbloem.

Na de winter mag de plant volledig teruggesnoeid worden. Zeker bij jonge planten is het aangeraden om een oogje open te houden voor slakken en hier eventueel slakkenkorrels of andere slakkenbestrijdingsmiddelen toe te passen. Door uitgebloeide bloemen weg te snoeien zal de plant langer doorbloeien.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRozerood
Bloeiperiodejuli - augustus
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
WinterbeeldBladverliezend
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 1.00 tot 0.80 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 7 - 9
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Vakbeplanting - Bijenlokker - Vlinderlokker
SynoniemenRudbeckia purpurea