Hydrangea quercifolia 'Snowflake'Eikenbladhortensia

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Deze hortensia is één van de hortensias uit de groep van de eikenbladhortensias. Heel bijzonder zijn de dubbele bloemen. Elke bloem apart is opgebouwd uit twee kransen bloemblaadjes wat voor een heel speciaal effect zorgt. De witte bloempluimen kunnen gemakkelijk tot 30 cm groot worden. '

Deze hortensia moet het niet enkel van zijn bloemen hebben, maar valt vooral op omwille van het wel heel bijzonder blad dat lijkt op dat van een (Amerikaanse) eik, maar dan heel groot. Het is een bladverliezende heester die heel breed uitgroeit met overhangende takken. De jonge takken zijn viltig en roodbruin.
De twijgen kunnen invriezen, maar de heester zal terug uitlopen.
Het blad krijgt een mooie herfstkleur.

Verjongen van de struik kan in maart gebeuren. Te groot geworden exemplaren kunnen ook drastisch worden teruggesnoeid in maart. Ingevroren twijgen ook in maart terugknippen. Hij bloeit op eenjarig hout. De struik vraagt een plaats in de zon of halfschaduw. Zorg voor een voedselrijke, humusrijke grond die ook voldoende vochtig is. Hij is te gebruiken als solitair of in groepen.

Hydrangea quercifolia 'Snowflake' is een hortensia met een opvallend groot eikenbladachtig (oakleaf Hydrangea) blad, lijkend op dat van de Amerikaanse eik (Quercus rubra), tevens ook met een mooie herfstkleur. Na het afvallen van de bladeren wordt de sierwaarde gevormd door de stevige bruine takken met afschilferende stroken bast. De bovenzijde voelt heel ruw aan door talrijke stijve haartjes. Deze beschermen de plant tegen uitdroging waardoor ze goed bestand is tegen een meer zonnige standplaats.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRoomwit (Creme)
Bloeiperiodejuli - augustus
Bladkleur lenteDonker groen
Bladkleur zomerDonker groen
Bladkleur herfstRood
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurBruin
Groeivorm Bolvormig Rond
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 1.00 tot 1.30 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1
Aantal per lopende meter 1
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting