Heptacodium miconioidesZevenzonenboom

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

Deze bladverliezende heester heeft een fijne trosvormige bloei in het najaar op een moment dat er weinig planten zijn die bloeien. Hij heeft een luchtige bloeitros met witte bloemetjes die een goede geur afscheiden. De rode kelkbladeren verkleuren naar rood en deze zijn samen aanwezig met de bloei. Dit zorgt voor een langdurig en mooi kleurenspektakel.'

Het blad heeft een langwerpige vorm en een glanzend groene kleur. In de herfst valt het blad af. De takken hebben een lichtbruine kleur en schilferen af.
De bloei vind plaats in van augustus tot oktober, de rode kelkblaadjes zijn al zichtbaar wanneer de witte geurende stervormige bloemetjes nog steeds aanwezig zijn.

Het is aangeraden om de plant te snoeien net na de vorst. Dit zorgt ervoor dat de plant meer vertakt en een bossigere groei zal krijgen. Hij bloeit ook meer op eenjarig hout wat dus ook de bloei verbeterd.

Hij staat graag op een zonnige tot halfbeschaduwde standplaats en dit op een doorlatende bodem, hij kan zowel op een zure als kalkrijke bodem groeien. De verkleuring van de bloemen en de uitbundigheid van de bloei is spectaculairder wanneer hij op een zonnige standplaats staat.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurGeelgroen
Bloeiperiodeaugustus - oktober
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGeel
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurBruin
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 3.00 tot 4.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw - Bestand tegen zeewind
Aantal per vierkante meter < 1
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor sierheesters
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bijenlokker - Borderbeplanting - Vlinderlokker
SynoniemenHeptacodium jasminoides Airy Shaw