Pyrus calleryana 'Chanticleer' LeivormSierpeer

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Deze sierpeer heeft vele troeven. Te beginnen met zijn uitbundige en oogverblindende witte bloei in april. Ook zijn leerachtig donkergroen blad siert deze boom en blijft tot de eerste vorst aan de boom. Het is mogelijk om deze boom zowel als scherm als met etage te laten uitgroeien. Een scherm is in het voorjaar al bij het uitlopen van het blad afgesloten. In de winterperiode kunnen bij het scherm alle takken die uit het scherm groeien worden weggesnoeid. Bij etage kunnen sterke groeischeuten worden weggesnoeid.

Hij is middelhoog met een smal kegelvormige tot eironde kroon. De oude schors is ruw, grijsbruin en met kleine plaatjes afschilferend. Het gezonde, glanzend groene blad blijft aan tot laat in de herfst en heeft een fraaie herfstverkleuring in gele en rode tinten.
De bloei is uitbundig met grote witte bloemtuilen. Na de bloei volgen slechts zelden vruchten.
'Chanticleer' is diepgeworteld en veranktert stevig. Geschikt als solitair en voor aanplant als windbreekhaag of zichthaag op hoogte. Ook geschikt als leiboom.
Liefst neutrale tot licht kalkrijke grond. Groeit ook op armere grond en is goed bestand tegen luchtvervuiling.

Snoeien kan best in de winterperiode gebeuren. Bij schermvorm worden alle takken die buiten het scherm komen weggesnoeid. Bij etagevormige groei worden de sterkste groeischeuten verwijderd en word de horizontale tak in model gebracht. Hierdoor blijven de de kleine traaggroeiende takjes die zorgen voor de bloemen aanwezig.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWit
Bladkleur lenteDonker groen
Bladkleur zomerDonker groen
Bladkleur herfstRood
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGrijs
GroeikrachtMatig
VruchtsoortPeer
Onderhoudszorg Steunpaal voorzien
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor bomen