Sedum 'Herbstfreude'Vetkruid

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

Deze hemelsleutel bloeit, zoals zijn naam weergeeft, tot diep in de herfst met grote platte schermen bruinrode bloemen. Deze bloemschermen contrasteren mooi met de blauwgroene eironde bladeren. Groeit ook op schrale, zanderige en liefst kalkrijke grond. Een echte vlinderlokker!'

De gekende en veel gebruikte Sedum spectabile 'Herbstfreude' blijft een topper onder de september en oktober bloeiers. De platte, donkerrode tot bruinrode schermen van augustus tot oktober zijn een ideale landingsplaats voor de vlinders in uw tuin. Groeit uit tot 50 cm hoogte.
Hemelsleutel is een vlezige vaste plant met blauwgroene, zittende en omgekeerd eironde bladeren die soms lichtjes getand zijn of gewoon gaafrandig, 7,5 cm lang en 5 cm breed. Wit met groene nerven. De bloemen zijn typische stervormig gebundeld in 20 cm grote tuilen van brede, platte hoofden. Een veel toegepaste borderplant vooral door zijn aantrekkingskracht voor vlinders, bijen en hommels. Groeit op alle grondsoorten, maar liever toch voldoende kalkrijk. Liefst volle zon maar verdraagt ook lichte schaduw. 'Herfstfreude' wordt gerekend onder de donkerkleurige Sedum spectabile soorten.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurBruinrood
Bloeiperiodeseptember - oktober
Bladkleur lenteBlauwgroen
Bladkleur zomerBlauwgroen
Bladkleur herfstBlauwgroen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGroen
Groeivorm Opgaand
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.50 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 6 - 9
Aantal per lopende meter 3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Gebruikswaarde Bijenlokker - Borderbeplanting - Rotstuin - Vlinderlokker - Bloemschikken/Snijbloem
SynoniemenSedum 'Autumn Joy'