Lavandula angustifolia 'Munstead'Gewone lavendel of Spijklavendel

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Dit is de sterkste lavendelsoort, hij verdraagt beter een iets vochtigere standplaats. Het is toch aan te raden om hem in een goed doorlaatbare bodem te planten. Hij heeft een paarsblauw bloeiaartje dat boven de plant uitsteekt. Ook het grijze blaadje valt direct op in de tuin. Dit plantje geeft een zuiders gevoel aan uw tuin. De bloeiende plant word ongeveer 30-45cm hoog.'

Als u lavendel aanplant is het best om een goed gedraineerde bodem te hebben, dit kan goed geoptimaliseerd worden door te draineren. Indien u ze een zonnige standplaats geeft op een doorlaatbare kalkrijke bodem dan geven ze u volle bloemenpracht terug. Ze zijn zeer mooi als u ze in grote groepen aanplant. U kunt ze ook in rijen aanplanten en dan kunt u het effect cre‰ren zoals de lavendelvelden in de Provence, zo waant u zich elke dag op vakantie.

Hij heeft een langwerpig wintergroen blaadje die een heerlijke geur afscheid.
U kunt de bloemen gebruiken binnenshuis om bepaalde ruimten een frisse geur te geven. Het plantje lokt veel vlinders en bijen in de tuin.

Het is aan te raden om de plant 2x per jaar te snoeien; na de bloei snoeit u de uitgebloeide bloemen en de uitstekende takjes weg en in maart april kunt u de plant dieper insnoeien. Let wel op dat u de plant niet te diep insnoeit, het is noodzakelijk om steeds te kijken of er nog slapende ogen aanwezig zijn op de plant. Bij oudere planten met houterige takken is dit onderaan de plant vaak niet het geval. Jonge planten die jaarlijks sterk gesnoeid worden kunnen makkellijk stevig ingesnoeid worden zodat ze opnieuw fris hergroeien.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurPaarsblauw
Bloeiperiodejuni - augustus
Bladkleur lenteGrijs
Bladkleur zomerGrijs
Bladkleur herfstGrijs
Bladkleur winterGrijs
WinterbeeldWintergroen
SchorskleurBruin
Groeivorm Bossig
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.40 tot 0.50 m
Standplaats Zon
Aantal per vierkante meter 6 - 7
Aantal per lopende meter 3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondPotgrond universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor lavendel
Gebruikswaarde Bijenlokker - Bloembakken - Bloemschikken/Snijbloem - Bodembedekkend - Borderbeplanting - Kruiden & keuken - Kustbeplanting - Vakbeplanting - Vlinderlokker
SynoniemenLavandula angustifolia 'Munstead Variety'