Rosa 'Bonica'Trosroos

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)

De ‘Bonica 82’ behoort tot de trosrozen; ook wel ‘floribunda rozen’ genoemd. Het is een gezonde rozensoort uit de selectie van de veredelaar Meilland (Meillandroos / Meillandrozen). Aan één steel zitten meer bloemen in trossen bij elkaar; vandaar de naam.

Het is een sterke roos, die een flinke groeikracht bezit, winterhard is en weinig last heeft van schimmels en ziektes. In extremere situaties doet de Rosa ‘Bonica 82’ het dus ook nog gewoon goed. In een border met verschillende tuinplanten combineert deze rozensoort ook prima.

Geef de roos wel ruimte; zet andere tuinplanten er niet te dicht op zodat de roos goed kan uitgroeien. Ook achterin borders is de Bonica roos prachtig. U kunt de roos namelijk prima door laten groeien tot een hoogte van anderhalve meter. Als u de planten kort snoeit blijven ze gewoon lager tot 80 centimeter hoog. De bloemen zijn roze van kleur en bloeien van juni tot november. Zet de rozen bij voorkeur op een zonnige plek in uw tuin. Het is mooi om er een aantal bij elkaar te zetten. Dan adviseren wij 3 planten per m2. Maar ook solitair doet ‘Bonica 82’ het prima.

Lees meer
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurZalmroze
Bloeiperiodejuni - juli - augustus - september
Bladkleur zomerGroen
WinterbeeldBladverliezend
Groeivorm Opgaand
Hoogte volgroeide plant 1.00 m
Standplaats Zon
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor rozen & bloemen
Gebruikswaarde Alleenstaand - Borderbeplanting