Potentilla fruticosa 'Abbotswood'Heesterganzerik

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

Potentilla fruticosa 'Abbotswood' is een witbloeiend bladverliezend heestertje. Hij heeft een uitbundige bloei gedurende de gehele zomer. Het is een sterk plantje die veel verdraagt en zeer onderhoudsvriendelijk is. Hij heeft een klein diep ingesneden blaadje. Hij is mooi om te combineren in borders of zelfs als vakbeplanting.'

Hij verdraagt goed snoei, het is aan te raden om hem steeds in het voorjaar in te snoeien. U kunt de oudere takken wegsnoeien zodat hij steeds verjongd word ofwel kunt u drastische snoei toepassen en de plant tot op 15cm terugsnoeien.
Soms word hij zelfs in haagvorm gesnoeid maar ook dit kan enkel in het vroege voorjaar, ook hier is het steeds aan te raden om de oudere takken tot onderin de plant weg te snoeien.

Liefst staat hij op een zonnige tot halfbeschaduwde standplaats op een normaal doorlatende tot droge grond. De zuurtegraad is niet zo belangrijk voor deze plant.
Hij verdraagt ook goed zoute zeewind en luchtverontreiniging.

Het kleine grijsgroene blaadje is diep ingesneden en is handvormig tot samengesteld. In de herfst verkleurt het blad weinig spectaculair naar een geelbruine kleur waarna het afvalt.

Het bloemetje lijkt op dat van een boterbloem en heeft 5 bloemblaadjes en heeft een doorsnede van ongeveer 4cm. De bloem heeft ook nog een opvallend geel hartje. Na de bloei word er een weinig zeggende zaaddoos gevormd die ook gedurende de winter nog op de plant aanwezig is.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurGeelgroen
Bloeiperiodejuni - september
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGeel
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurBruin
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.50 tot 1.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw - Bestand tegen zeewind
Aantal per vierkante meter 3 - 4
Aantal per lopende meter 2 - 3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor sierheesters
Gebruikswaarde Bijenlokker - Borderbeplanting - Vakbeplanting