Hydrangea macrophylla 'Ranice'Hortensia

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Deze schermbloemige hortensia heeft oorspronkelijk een paarsblauwe bloemkleur. De buitenste grote steriele bloemen zijn talrijk aanwezig zodat hij mooi gevuld is. Ook de kleine fertiele bloemetjes in het midden verschijnen massaal, wat een mooi gevuld effect geeft.'

Deze hortensia kan door invloed van de zuurtegraad en het aluminiumgehalte veranderen naar een roze kleur. Hij bloeit van juli tot september. De bloemen blijven vrij lang op de plant staan. Na de mooie herfstverkleuring verliest hij zijn blad. De plant is bruikbaar als snij of droogbloem, potplant, of borderplant.
Deze plant vergt weinig onderhoud.

In het vroege voorjaar kunt u indien gewenst de uitgebloeide bloemen tot net onder de bloem wegsnoeien. De bloeiknoppen die staan al klaar op de plant dus vandaar dat de hij niet sterk mag ingesnoeid worden.
Om de plant te verjongen,kunt u de oudere takken tot onder aan de plant wegsnoeien in het voorjaar. Ook de takken met vorstschade mogen worden weggesnoeid, dit zal u zien wanneer de plant uitloopt.

Hij heeft graag een beschaduwde plaats en een vochtige en neutraal tot licht zure grond. Als hij te veel zon of te weinig water heeft is er kans op verbranding. Als hij al een iets zonnigere plaats heeft dan heeft hij een goed vochtige grond nodig om verbranding te voorkomen. Hortensia haat natte voeten in de winter.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurPaarsblauw
Bloeiperiodejuli - september
Bladkleur lenteLicht groen
Bladkleur zomerLicht groen
Bladkleur herfstLicht groen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGrijs
Groeivorm Bolvormig Rond
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 1.10 tot 1.40 m
Standplaats Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1 - 2
Aantal per lopende meter 1 - 2
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloembakken - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting
Synoniemen Hydrangea macrophylla 'Nizza'