Cotinus coggygria 'Ancot'Pruikenboom

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Zeer mooie bladverliezende heester die goed kan gebruikt worden om een kleurcontrast te verkrijgen in de tuin. Door zijn frisgele bladkleur is hij zeer mooi in combinatie met bijvoorbeeld Imperata 'Red Baron'. In het voorjaar bloeit hij met een klein geel bloemetje die dan verder uigroeit tot de zo typerende 'pruik'. dit is eigenlijk een wirwar aan fijne takjes waar de zaden zich in bevinden.'

De plant kan een hoogte bereiken van ongeveer 3meter. U kunt hem echter vroeg in het voorjaar vrij drastisch insnoeien wat hem ook stimuleert om compacter te groeien en meer te vertakken. Dit zorgt er ook voor dat de plant niet zal bloeien. U kunt ook vormsnoei toepassen om de zijn vorm beter te begeleiden.

Hij staat graag op een doorlaatbare neutrale bodem op een zonnige tot halfbeschaduwde standplaats.

Het relatie kleine blaadje heeft een ronde vorm met een gave bladrand. Gedurende de groeiperiode heeft dit blad een frisgele kleur. In de herfst verkleurt hij naar oranje tot rood wat natuurlijk ook een mooi resultaat geeft in de tuin.

Na de bloei verschijnt de 'pruik' die dan op zijn geheel afvalt. Een volwassen plant kan volledig bekleed zijn door deze bloemstelen die lijken op een wirwar van takjes. Er hangt een waas over de gehele plant. De bloemsteel droogt uiteindelijk op en valt dan op zijn geheel af.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurGeelgroen
Bloeiperiodemei - juni
Bladkleur lenteGeel
Bladkleur zomerGeel
Bladkleur herfstRood
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurBruin
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 2.00 tot 3.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter < 1
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor sierheesters
Gebruikswaarde Alleenstaand - Borderbeplanting