Clematis 'The President'Bosrank

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

Clematis 'The President is een soort die uiteindelijk tot 3 meter hoog kan worden. De soort heeft zijn hoofdbloei van mei tot juli maar blijft verder bloeien tot september. Door uitgebloeide bloemen weg te snoeien stimuleert u de plant om te herbloeien. De grote bloem heeft een donkerviolette kleur.'

Plant de Clematis op een goed doorlatende alkalische tot neutrale standplaats. Het loof mag in de volle zon tot half schaduw maar de voet heeft liever een koele beschutte standplaats, dit kan bijvoorbeeld daar een plant bij de voet te planten zodat die de nodige beschutting krijgt.

Deze clematis word best niet teveel gesnoeid omdat dit de bloei zal beinvloeden. U kunt in februari/maart de dode takken wegsnoeien. Na de bloei kunt u de scheuten met de uitgebloeide bloemen een stuk inknippen waardoor hij nog eens zal herbloeien.

Clematis is gevoelig voor takbreuk dus steeds opgepast wanneer u de plant snoeit en er takken uittrekt. Ook verwelkingsziekte kan voorkomen, indien u uw plant dieper plant bij het aanplanten zorgt u ervoor dat de ondergrondse plantendelen gezond blijven en opnieuw terug uitlopen terwijl er bovengronds takken kunnen afsterven. Verwelkingsziekte is ook te behandelen met sporgon.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurViolet
Bloeiperiodemei - juni - juli - augustus - september
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurBruin
Groeivorm Leivorm - Rankend/slingerend - Zelfhechtend
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 2.00 tot 3.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per lopende meter 1 - 2
Onderhoudszorg Steunpaal voorzien
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondPotgrond universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor klimplanten
Gebruikswaarde Leivorm