Catalpa bignonioides 'Aurea'Trompetboom

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text

Deze geelbladige catalpa heeft een eerder grillig vertakte kroon. Het uitlopend blad is goudgeel, later verkleurend naar geelgroen en is erg groot. Deze catalpa wordt aangeplant als hoogstammige boom of als struik. Door zijn matige groei is hij geschikt voor elke tuin. De witte klokvormige bloemen verschijnen in de vroege zomer.'

Afkomstig uit Engeland. Deze prachtige gele cultivar vormt een kleine boom met goudgele bladeren die goed tegen de zon bestand zijn. De bladeren zijn enorm groot, hartvormig. Jonge uitlopende bladeren zijn goudgeel, later verkleuren ze naar geelgroen. Men beweert dat de trompetboom de muggen op een afstand houdt. De kroon heeft een lage vertakking waardoor de stam relatief kort is. De onderste takken zakken op oudere leeftijd door. De grijsbruine, ondiep gegroefde schors schilfert in plaatjes af. Het harde hout van de twijgen is breekbaar.
De witte, klokvormige bloemen staan in opstaande pluimen. De peulen zijn slechts 1 cm dik en blijven tot in de winter aan de boom.

Hij wortelt oppervlakkig met vlezige wortels.

Kan je zowel aanplanten als struik, halfstammige of hoogstammige boom. Door zijn matige groei tot 6-8 m hoogte geschikt voor elke tuin.

Het wortelgestel lijkt op dat van de bolacacia. Alleen zijn de wortels van de Catalpa nog teerder. Voorzichtig is geboden i.v.m. beschadiging en uitdroging. De boom behoeft een doorlatende grond die ook vochthoudend is.
Snoeien is niet echt noodzakelijk. Slechts dode en oude takken dienen te worden verwijderd. Bij strenge winter willen de takken wel terugvriezen. Ook die beschadigingen moeten worden verwijderd

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurLichtblauw
Bloeiperiodejuni
Bladkleur lenteGoud
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGeel
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGrijs
Groeivorm Open
GroeikrachtSnel
Hoogte volgroeide plant 6.00 tot 8.00 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter < 1
Aantal per lopende meter < 1
Onderhoudszorg Steunpaal voorzien
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor bomen
Gebruikswaarde Alleenstaand