Caryopteris clandonensis 'Heavenly Blue'Blauwe spirea

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text

Deze caryopteris is met zijn talrijke diep donkerblauwe bloemen veruit de beste caryopteris cultivar. Hij bloeit op het eind van de zomer op de eenjarige scheuten en de grijsgroene getande bladeren zijn heerlijk aromatisch geurend. Caryopteris doet het goed op droge grond in volle zon en kan ook een pot sieren. '

Caryopteris clandonensis (x) 'Heavenly Blue' is de meest verspreide cultivar en ook wel de beste keuze. Niet voor niks de blauwe spirea genoemd. Bloeit van augustus tot september (soms tot oktober) met talrijke diep donkerblauwe bloemen. De bloemen ontspringen trouwens uit de bladoksels van het nieuwe schot. Bloeit dus op de ‚‚njarige scheuten. De grijsgroene, aromatisch geurende, getande bladeren groeien aan sierlijke doorbuigende takken. Een gunstige eigenschap van Caryopteris is, dat hij het goed doet op droge standplaatsen.
Het wordt een rond bossig struikje van zo'n 60 centimeter hoog.

Caryopteris houdt van een zonnig plekje. De grondsoort is onbelangrijk. In de winter kunnen de takken bevriezen. De struikjes zijn wel min of meer winterhard maar hou vooral deze plant uit de noordoosten wind. Bij voorkeur een beschutte plek (windvrij). Houd van een licht zure bodem. Als extra zorg kan het vaak geen kwaad om een beetje stro aan de voet van de planten aan te brengen tijdens de winter. In het late voorjaar terugsnoeien om steeds opnieuw een bossige groei te bekomen.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurLichtblauw
Bloeiperiodeaugustus - september - oktober
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGroen
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.50 tot 0.80 m
Standplaats Zon - Windarm/Beschut
Aantal per vierkante meter 3
SnoeiperiodeNa de winter
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor sierheesters
Gebruikswaarde Bloembakken - Borderbeplanting - Kustbeplanting - Vakbeplanting