Leg je plantenborder nu aan!

Een mooie tuin, vraagt om een verzorgde border. Geen betere manier om je border te vullen dan te kiezen voor een mix van siergrassen en vaste planten. Zo krijg je een moderne diversiteit in jouw border en tover je kleur in die prachtige groene oase. 

Uiteraard kan je alle kanten uit bij de keuze van jouw siergrassen. Om jou te helpen, lijsten we alvast enkele van onze favorieten op!

 • Pennisetum (lampenpoetsersgras): Deze grassen worden vaak aangeplant om hun borstelachtige bloempluizen. De grassen gaan overhangen en zien er zeer decoratief uit. Een echte upgrade voor jouw border! 
   
 • Poa: Dit wintergroen gras heeft een ietwat blauwgroene kleur en gaat sierlijk overhangen. Het blad is slechts enkele milimeters breed, waardoor het een zeer fijne plant is om jouw border mee te verfraaien. 
   
 • Sesleria (blauwgras): ziet er altijd wel zeer aantrekkelijk uit en is ook zeer onderhoudsvriendelijk. Deze grassen gaan van een lichtgroene kleur in het voorjaar, naar een blauwgrijze kleur in de zomer, tot een eerder gele kleur in de herfst. Zo zie je pas dat je border leeft! 
   
 • Stipa (vedergras): Dit Vedergras vormt mooie, dichte pollen van fijn naaldvormig bleekgroen blad. Hij bloeit van mei tot augustus met overhangende zijdeachtige lichtgroene tot witte bloeiwijzen. Bij massale aanplant ontstaat een prachtige deinende wolkenmassa. Mooi in bloembakken, borders of in de gravelgarden.
   
 • Festuca glauca (blauw schapengras): Deze blauwgrassen hebben een fijn intens blauwgrijs blad. De compacte, polvormende plant heeft in de zomerperiode een hoog uitstekende grijsblauwe bloeiaar die later goudgeel verkleurt. 


Met deze top 5 kan je jouw border al mooi aanvullen met siergrassen. Toch bekom je de mooiste resultaten door de siergrassen te combineren met (kleurrijke) vaste planten. Ook hiervoor geven we jou opnieuw 5 planten die zullen schitteren tussen de siergrassen in jouw border.  

 • Echinacea purpurea (Zonnehoed), met zijn typisch rozerode bloeiwijze zal deze plant zeker opvallen in jouw border en is hij ideaal te combineren met (sier)grassen. 

 • Anemoon, met ondermeer de witte 'Honorine Jobert' en de lichtroze 'Konigin Charlotte'. De bloemen van deze plant zullen prachtig boven de grassen tevoorschijn komen. Een echt schouwspel in jouw border! 

 • Geranium 'Gerwat' (of 'Rozanne'), een aantrekkelijke borderplant met talrijke opvallend blauwe bloemen met een wit hart.
   
 • Verbena (IJzerhard). Liever een violetkleurige bloem tussen jouw siergrassen? Met de Verbena heb je mooie violetkleurige bloemen op lange bloemstengels in jouw border. 

 • Sedum 'Herbstfreude', de naam van dit prachtige vetkruid zegt het zelf. Ga voor herfstvreugde ten top met deze bruinrode sedum. Bovendien is het een echte vlinderlokker, waardoor je ook van prachtige vlinders kan genieten in jouw border. 

Nu is het aan jou… Tover jouw border om tot een ware pracht. Het plantencentrum staat momenteel boordevol met (sier)grassen en vaste planten. Bovendien kunnen de planten die je nu nog aanplant stevig wortelen voor de winter waardoor ze beter zullen aanslaan in het voorjaar. Twee vliegen in één klap dus!