Meer genieten dankzij bodembedekkers

Weinig mensen houden van onkruid wieden. Een manier om de groei van onkruid te beperken en om tegelijk te genieten van rustgevend groen: bodembedekkers.

Wintergroene bodembedekkers passen perfect in het plaatje van de natuurvriendelijke én onderhoudsvriendelijke tuin. Het hele jaar behouden ze hun dicht bladerdek. Dat laat bijna geen licht door en vormt zo een natuurlijk scherm tegen onkruid.

Een sterke groenblijvende soort met mooie bloempjes is het bekende vinca minor, maar er zijn nog heel wat andere vaste planten en heesters zoals Cotoneaster dammeri en waldsteinia die eveneens heel mooi staan in veel tuinen.

Vaak wordt gedacht dat bodembedekkers vooral schaduw verkiezen. Dat is een misvatting.

Er zijn prachtig bloeiende bodembedekkers die genieten van de volle zon zoals:

Bodembedekkers zijn ook ideaal om bijvoorbeeld de noordkant van een muur wat groen te geven, als onderbeplanting van struiken of ... om een stuk gazon om te vormen tot onderhoudsvrij plantvak.

Je kan bij Belleplant kiezen uit 100 bodembedekkers. We beseffen: dat is veel. In het plantencentrum helpen we je graag om de juiste keuze te maken in functie van ondermeer standplaats, bloemkleur, onderhoud enz.

100 bodembedekkers