Een haag of een schutting?

Uit onderzoek blijkt dat contact met de natuur een bijdrage levert aan ons geestelijk welzijn en ons goed voelen. Dat wil niet zeggen dat iedereen morgen per sé moet beginnen met boomknuffelen. Maar je kan wel kiezen voor een haag in plaats van bv. een houten schutting. Dat is een goede zaak voor jezelf en voor de natuur.

Is privacy voor jou heel belangrijk en wil je altijd een gesloten groene haag, ook in de winter, kies dan voor een groenblijvende haagsoort zoals schijnhulst, laurier, taxus, hulst, liguster, steeneik of olijfwilg. De ene soort groeit al sneller, breder en hoger dan de andere. Belleplant heeft 39 soorten groenblijvende hagen in het aanbod, keuze genoeg dus.

Je kan met een haag verschillende kanten uit. Veel mensen opteren voor een haag bestaande uit één soort die strak gesnoeid wordt en die de tuin mooi omkadert.

Of je kiest voor een gemengde haag die wat losser en speelser oogt. Gemengde hagen vragen over het algemeen minder onderhoud dan de klassieke haag omdat een gemengde haag minder gesnoeid moet worden.

Een voorbeeld van een geslaagde tussenweg tussen een klassieke en een gemengde haag is een combinatie van groene en rode beuk.

Heb je voldoende plaats en hou je van afwisseling? Dan is een landschapshaag die bestaat uit een combinatie van bijvoorbeeld meidoorn, kornoelje, krentenboompje en haagbeuk misschien wel iets voor jou! Je haag biedt ieder seizoen iets anders.

Belleplant is al vele jaren een specialist in haagplanten, zowel in pot, kluit of met blote wortel. We nemen in het plantencentrum graag onze tijd om je te adviseren in functie van je tuin en van wat je wenst.

Heb je een groot aantal haagplanten nodig? Dan kunnen we je een mooie korting op de basisprijs aanbieden als je op voorhand bestelt. Bel ons of mail naar info@belleplant.be voor een prijsaanvraag.

online catalogus haagplanten