Gaura lindheimeri 'Whirling Butterflies'Prachtkaars

Alt text
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Deze prachtkaars heeft zijn naam niet gestolen. Het is een in schitterende bossige vaste plant met witroze bloemen die in trossen bloeien op dunne lange stengels van juli tot ver in oktober. Wordt liefst in groep geplant. Verkiest warme en zonnige plaats in de border. Mooi in combinatie met andere herfstbloeiers zoals Sedum.'

Gaura heeft graag een zonnige tot halfbeschaduwde standplaats op een humusrijke goed doorlaatbare bodem. Wat de zuurtegraad betreft mag hij zowel op kalkrijke als zure grond. Natte voeten in de winter kan leiden tot sterfte van de plant.

Door uitgebloeide bloemstengels weg te snoeien wordt de plant gestimuleerd om te bloeien. Ook bloemstengels die zeer lang geworden zijn kunnen worden weggesnoeid om eem mooiere en compactere uitstraling te geven. In de herfst kunt u eventueel de bloemen volledig wegsnoeien zodat de plant steviger wordt en zo makkelijker de winter doorkomt. In het voorjaar mag de plant volledig worden teruggesnoeid.

In de winter is het aangeraden om de plant goed af te dekken met een bladerdek of dergelijke zodat hij de winter goed doorkomt.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWitroze
Bloeiperiodejuli - augustus - september - oktober
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
WinterbeeldBladverliezend
Groeivorm Opgaand - Bossig
GroeikrachtSnel
Hoogte volgroeide plant 0.20 tot 0.40 m
Standplaats Zon - Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 6 - 9
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Vakbeplanting