Hydrangea macrophylla 'Zorro'Hortensia

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

Deze schermbloemige hortensia is een bijzonder opvallende hortensia met echt prachtige, bijna zwarte stengels. Deze imposante hortensia heeft azuurblauwe infertiele randbloemen en fertiele binnenbloemen die iets lichter zijn van kleur.Hij bloeit van juli tot en met september en groeit tot 175 cm hoog'

Deze hortensia is goed geschikt voor bloemboeketten en geeft een zeer speciaal effect door de zwarte takken. De bloemkleur is afhankelijk van de zuurtegraad van de grond en van de hoeveelheid aluin die er beschikbaar is.
Bij een kalkrijke grond heeft de bloem een roze kleur. Bij een zure grond en na toevoeging van hortensia blauwmaker zal hij zijn azuurblauwe bloemkleur behouden.

In het vroege voorjaar kunt u indien gewenst de uitgebloeide bloemen tot net onder de bloem wegsnoeien. De bloeiknoppen die staan al klaar op de plant dus vandaar dat de hij niet sterk mag ingesnoeid worden.
Om de plant te verjongen, kunt u de oudere takken tot onder in de plant wegsnoeien in het voorjaar. Ook de takken met vorstschade mogen worden weggesnoeid, dit zal u zien wanneer de plant uitloopt.

Hij heeft graag een beschaduwde plaats en een vochtige en neutraal tot licht zure grond. Als hij te veel zon of te weinig water heeft is er kans op verbranding. Staat hij op een zonnige plaats, dan heeft hij een goed vochtige grond nodig om verbranding te voorkomen. Hortensia haat natte voeten in de winter.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurAzuurblauw
Bloeiperiodejuli - september
Bladkleur lenteLicht groen
Bladkleur zomerLicht groen
Bladkleur herfstLicht groen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurZwart
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 1.50 tot 1.80 m
Standplaats Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1
Aantal per lopende meter 1
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloembakken - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting