Hydrangea macrophylla 'Tricolor'Hortensia

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

Dit is een speciale hortensiasoort, niet alleen vanwege de mooie bleekroze schermbloei maar vanwege het speciale blad. Dit blad is driekleurig, groen, geel en wit. De witte en gele kleur zijn zelfs nog meer aanwezig op armere grond. Deze hortensiasoort geeft dus een kleurspektakel vanaf de lente tot in de herfst.'

De bloei van deze hortensia is schermvormig, de randbloemen hebben een bleekroze kleur terwijl de kleine fertiele bloemetjes in het midden een paarse tot roze kleur hebben waardoor deze goed opvallen. Vaak zijn er naast de gekleurde bladeren ook nog eens scheuten volledig geel of wit zijn. Indien u deze liever niet heeft kunt u deze gewoon wegsnoeien.

In het vroege voorjaar kunt u indien gewenst de uitgebloeide bloemen tot net onder de bloem wegsnoeien. Ook kunt u de oudere takken tot onder in de plant wegsnoeien in het voorjaar. De bloeiknoppen die staan al klaar op de plant dus vandaar dat de hij niet sterk mag ingesnoeid worden. Ook de takken met vorstschade mogen worden weggesnoeid, dit zal u zien wanneer de plant uitloopt.

Hij heeft graag een beschaduwde plaats en een vochtige en neutraal tot licht zure grond. Als hij teveel zon of teweinig water heeft is er kans op verbranding. Als hij al een iets zonnigere plaats heeft dan heeft hij een goed vochtige grond nodig om verbranding te voorkomen. Hortensia haat natte voeten in de winter.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRose
Bloeiperiodejuli - september
Bladkleur lenteLicht groen
Bladkleur zomerLicht groen
Bladkleur herfstLicht groen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGrijs
Groeivorm Bolvormig Rond
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 1.20 tot 1.30 tot 2.00 m
Standplaats Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1
Aantal per lopende meter 1
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloembakken - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting
SynoniemenHydrangea macrophylla 'Teller Variegata'