Hydrangea macrophylla 'Rotkehlchen'Hortensia

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text

Deze roodbloeiende, schermbloemige hortensia bloeit van juni tot augustus. De bloeikleur van de randbloemen kan verschillen van donkerrood tot paars. De fertiele bloemen zijn rozeachtig rood. Hij groeit ongeveer 125 cm hoog. De bloemen blijven vrij lang op de plant staan. Deze plant vergt weinig onderhoud.'

De bloeikleur kan lichtjes aangepast worden door de grond te verzuren, of door toevoeging van hortensiablauwmaker. Die laatste zal er voor zorgen dat de bloem een eerder paarse kleur zal krijgen. De naam 'Rotkelchen' is afkomstig uit het duits en betekent roodborstje.

In het vroege voorjaar kunt u, indien gewenst de uitgebloeide bloemen tot net onder de bloem wegsnoeien. De bloeiknoppen die staan al klaar op de plant dus vandaar dat de hij niet sterk mag ingesnoeid worden.
Om de plant te verjongen, kunt u de oudere takken tot onder aan de plant wegsnoeien in het voorjaar. Ook de takken met vorstschade mogen worden weggesnoeid, dit zal u zien wanneer de plant uitloopt.

Hij heeft graag een beschaduwde plaats en een vochtige en neutraal tot licht zure grond. Als hij te veel zon of te weinig water heeft is er kans op verbranding. Staat hij op een zonnige plaats, dan heeft hij een goed vochtige grond nodig om verbranding te voorkomen. Hortensia haat natte voeten in de winter.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurDonkerrood
Bloeiperiodejuni - augustus
Bladkleur lenteLicht groen
Bladkleur zomerLicht groen
Bladkleur herfstLicht groen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGrijs
Groeivorm Bolvormig Rond
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 1.10 tot 1.30 m
Standplaats Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1
Aantal per lopende meter 1
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloembakken - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting
Synoniemen"Hydrangea macrophylla 'Teller Red' - Hydrangea macrophylla 'Shower'"