Hydrangea macrophylla 'Love You Kiss'Hortensia

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text

Deze schermbloemige hortensia heeft grote witte bloemen aan de rand van haar bloemschermen en kleine bloemetjes in het midden. Ieder bloemblaadje heeft op zijn beurt een rood randje. Bij lagere temperatuur en meer licht wordt het randje intenser rood. Ook het blad kleurt mee. Groeit vrij compact, liefst op een plaats in de halfschaduw.'

Hydrangea macrophylla 'Love you Kiss' is een nieuwe, moderne randbloeiende hortensia (Teller-type) met grote witte bloemen aan de rand van haar bloemschermen. Ieder bloemblaadje heeft op zijn beurt een rood randje. Bij een lagere temperatuur en meer licht wordt het randje intenser rood gekleurd.

Door de vorming van anthocyaan (een rode kleurstof) aan de randen van de bloemen en in de bladeren valt de Hovaria© 'Love you kiss' direct op. Als de bloemknoppen een diameter van enkele centimeters hebben, vér voordat de witte bloemkleur zichtbaar is, zijn de rode randjes al te zien. In volle bloei kleuren de bloemen van wit naar zacht zuurtjes-roze, waarna de rode rand iets minder opvalt. Vervolgens kleuren de bloemen groen en daarna rood.

Ook het blad van deze bijzondere hortensia verandert mee: in de tuin zijn in het voorjaar de jonge blaadjes sterk rood gekleurd. In de zomer blijft het blad enigszins met een rode gloed overtrokken, terwijl in het najaar de intensiteit van de rode kleur weer toeneemt.

Door een superieure knopzetting zal 'Love you kiss' ieder jaar erg gemakkelijk bloeien, daarbij is ze net zo winterhard als andere hortensia's. Ze groeit vrij compact en zal daardoor iets korter blijven dan de gemiddelde hortensia.
Bij voorkeur op koele, licht tot rijk beschaduwde plaatsen. Bij te veel aan zon of een tekort aan water kunnen de bladeren verdrogen of verbranden. Zorg voor een voldoende vochtige standplaats die goed waterdoorlatend is. Hortensia's haten natte voeten in de winter.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWitroze
Bloeiperiodejuni - september
Bladkleur lenteRood
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurBruin
Groeivorm Bolvormig Rond
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 1.00 tot 1.20 m
Standplaats Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1
Aantal per lopende meter 1
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloembakken - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting