Hydrangea macrophylla 'Libelle'Hortensia

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Deze schermbloemige hortensia heeft een zeer mooie witte bloemkleur. De donkerblauwe fertiele bloemetjes in het midden van de bloeiwijze geven een apart contrast aan de plant. Hij bloeit van juli tot september. De bloemen blijven vrij lang op de plant staan. Na de mooie herfstverkleuring verliest hij zijn blad.'

Dit is een uiterst mooie, laaggroeiende struik met witte scherm-bloemen en donkergroene bladeren. De steriele bloemen zijn tot 6 centimeter groot. De fertiele bloemetjes zijn een stuk kleiner maar zijn in een grote hoeveelheid aanwezig zodat ze het midden van de schermbloem mooi opvullen en een uniek contrast leveren met de grotere witte randbloemen.

In het vroege voorjaar kunt u indien gewenst de uitgebloeide bloemen tot net onder de bloem wegsnoeien. De bloeiknoppen die staan al klaar op de plant dus vandaar dat de hij niet sterk mag ingesnoeid worden.
Om de plant te verjongen kunt u de oudere takken tot onder in de plant wegsnoeien in het voorjaar. Ook de takken met vorstschade mogen worden weggesnoeid, dit zal u zien wanneer de plant uitloopt.

Hij heeft graag een beschaduwde plaats en een vochtige en neutraal tot licht zure grond. Als hij te veel zon of te weinig water heeft is er kans op verbranding. Staat hij op een zonnige plaats, dan heeft hij zeker een goed vochtige grond nodig om verbranding te voorkomen. Hortensia haat natte voeten in de winter.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurDonkerrood
Bloeiperiodejuli - september
Bladkleur lenteLicht groen
Bladkleur zomerLicht groen
Bladkleur herfstLicht groen
WinterbeeldBladverliezend
SchorskleurGrijs
Groeivorm Bolvormig Rond
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 1.20 tot 1.40 m
Standplaats Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1 - 2
Aantal per lopende meter 1 - 2
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloembakken - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting
Synoniemen"Hydrangea macrophylla 'Dragonfly' - Hydrangea macrophylla 'Teller White' - Hydrangea macrophylla 'Snow'