Hydrangea macrophylla 'Bläuling'Hortensia

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text
Alt text
Alt text
Alt text

Dit is een vrij compacte en rijkbloeiende schermbloemige hortensia die standaard een lichtblauwe bloemkleur heeft. Elk individueel bloemetje heeft bij het begin van de bloei een groenwitachtige binnenkant en een gekleurde buitenkant wat een zeer mooi effect geeft. Naarmate de bloei vordert zal het bloemetje verder opengaan en verkleuren. Heeft graag een iets beschaduwde standplaats. '

De kleur van deze hortensia is varierend van lichtblauw tot roze naargelang de zuurtegraad en aluminium gehalte van de grond. De steriele lokbloemen zijn lichtjes getand en staan als het ware op 2 verschillende niveau's.
De plant is vrij compact en rijkbloeiend met een verrassende uitbloei en veranderende kleurennuances en het is ook mogelijk dat de plant herbloeit.

In het vroege voorjaar kunt u indien gewenst de uitgebloeide bloemen tot net onder de bloem wegsnoeien. Ook kunt u de oudere takken tot onder in de plant wegsnoeien in het voorjaar. De bloeiknoppen die staan al klaar op de plant dus vandaar dat de hij niet sterk mag ingesnoeid worden. Ook de takken met vorstschade mogen worden weggesnoeid, dit zal u zien wanneer de plant uitloopt.

Hij heeft graag een beschaduwde plaats en een vochtige en neutraal tot licht zure grond. Als hij te veel zon of te weinig water heeft is er kans op verbranding. Als hij al een iets zonnigere plaats heeft dan heeft hij een goed vochtige grond nodig om verbranding te voorkomen. Hortensia haat natte voeten in de winter.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurLichtblauw
Bloeiperiodejuli - september
Bladkleur lenteLicht groen
Bladkleur zomerLicht groen
Bladkleur herfstLicht groen
WinterbeeldBladverliezend
Groeivorm Bolvormig Rond
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.90 tot 1.20 m
Standplaats Halfschaduw
Aantal per vierkante meter 1 - 2
Aantal per lopende meter 1 - 2
SnoeiperiodeNiet snoeien
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar heideplanten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor hortensia’s, rhododendrons
Gebruikswaarde Alleenstaand - Bloembakken - Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting