Dianthus 'Maggie'Anjer

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Het loof van deze wintergroene vaste plant heeft een blauwgroene kleur. De plant is met zijn maximumhoogte van 25cm zeer goed te gebruiken in elke tuin. Hij is te gebruiken in rotstuinen, borders, groendaken, bloembakken en als snijbloem. De gevulde roze bloeiwijze is aanwezig van juni tot augustus, onderaan de roze bloemblaadjes zit er een rode rand.

Anjers zijn allom gekend en dit ook als snijbloemen. Deze lage soorten kunnen ook perfect als snijbloemen gebruikt worden maar hebben wel een relatief korte steel. Ze worden meestal gebruikt in bloembakken, in borders, rotstuinen of groendaken. Graag hebben ze een goed doorlaatbare kalkrijke tot neutrale bodem op een zonnige standplaats. Deze soort heeft een grote en gevulde roze bloeiwijze en bloeit van juni tot augustus, de rand van de bloemblaadjes is gekarteld en onderaan het bloemblaadje is er een rode rand.

Het loof heeft een blauwgroene kleur, de bladeren zijn dof lancetvormig. Gedurende de winter blijft het plantje groen hoewel hij niet de frisse uitstraling heeft zoals in het voorjaar en de zomer.

Het is een makkelijk te onderhouden vaste plant. Het is aangeraden om de uitgebloeide bloemen weg te knippen, dit zal zorgen voor een frisse uitstraling en een goede doorbloei.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRozerood
Bloeiperiodejuni - juli - augustus
Bladkleur lenteBlauwgroen
Bladkleur zomerBlauwgroen
Bladkleur herfstBlauwgroen
Bladkleur winterBlauwgroen
WinterbeeldWintergroen
Hoogte volgroeide plant 0.25 m
Standplaats Zon
Aantal per vierkante meter 9 - 10
SnoeiperiodeNa de bloei
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Vakbeplanting - Bijenlokker - Vlinderlokker - Rotstuin