Dianthus 'Heidi'Anjer

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Mooie grote dubbele rode bloem die boven het blauwgroene loof uitsteekt. Hij heeft een zeer lange bloei die al begint in het voorjaar en doorgaat tot de herfst. In bloembakken komt hij zeer goed tot zijn recht maar kan perfect ook in borders, rotstuinen en daktuinen gebruikt worden. Heeft graag een goed doorlaatbare standplaats en haat natte voeten in de winter.

Anjers zijn allom gekend en dit ook als snijbloemen. Deze lage soorten kunnen ook perfect als snijbloemen gebruikt worden maar hebben wel een relatief korte steel. Ze worden meestal gebruikt in bloembakken, in borders, rotstuinen of groendaken. Graag hebben ze een goed doorlaatbare kalkrijke tot neutrale bodem op een zonnige standplaats. Deze soort heeft een grote en gevulde rode bloeiwijze en bloeit van mei tot september.

Het loof heeft een blauwgroene kleur, de bladeren zijn dof lancetvormig. Gedurende de winter blijft het plantje groen hoewel hij niet de frisse uitstraling heeft zoals in het voorjaar en de zomer.

Het is een makkelijk te onderhouden vaste plant. Het is aangeraden om de uitgebloeide bloemen weg te knippen, dit zal zorgen voor een frisse uitstraling en een goede doorbloei.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurRood
Bloeiperiodemei - juni - juli - augustus - september
Bladkleur lenteBlauwgroen
Bladkleur zomerBlauwgroen
Bladkleur herfstBlauwgroen
Bladkleur winterBlauwgroen
WinterbeeldWintergroen
Hoogte volgroeide plant 0.25 m
Standplaats Zon
Aantal per vierkante meter 9 - 10
SnoeiperiodeNa de bloei
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Vakbeplanting - Bijenlokker - Rotstuin - Vlinderlokker