Dianthus 'Haytor White'Anjer

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Deze anjer is een zeer gekende vaste plant en wordt vaak gebruikt in bloembakken vanwege zijn lange opvallende bloei. Hij is echter ook zeer goed te gebruiken als borderplant of in de rotstuin. Van in het voorjaar tot de herfst heeft hij een dubbele zuiverwitte bloeiwijze die mooi boven het blauwgroene wintergroene loof uitsteekt. Door uitgebloeide te verwijderen blijft hij langer doorbloeien.

Anjers zijn allom gekend en dit ook als snijbloemen. Deze lage soorten kunnen ook perfect als snijbloemen gebruikt worden maar hebben wel een relatief korte steel. Ze worden meestal gebruikt in bloembakken, in borders, rotstuinen of groendaken. Graag hebben ze een goed doorlaatbare kalkrijke tot neutrale bodem op een zonnige standplaats.Deze soort heeft een grote en gevulde zuiverwitte bloeiwijze en bloeit van mei tot september.

Het loof heeft een blauwgroene kleur, de bladeren zijn dof lancetvormig. Gedurende de winter blijft het plantje groen hoewel hij niet de frisse uitstraling heeft zoals in het voorjaar en de zomer.

Het is een makkelijk te onderhouden vaste plant. Het is aangeraden om de uitgebloeide bloemen weg te knippen, dit zal zorgen voor een frisse uitstraling en een goede doorbloei.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWit
Bloeiperiodemei - juni - juli - augustus - september
Bladkleur lenteBlauwgroen
Bladkleur zomerBlauwgroen
Bladkleur herfstBlauwgroen
Bladkleur winterBlauwgroen
WinterbeeldWintergroen
Hoogte volgroeide plant 0.30 tot 0.40 m
Standplaats Zon
Aantal per vierkante meter 9 - 10
SnoeiperiodeNa de bloei
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bloemschikken/Snijbloem - Borderbeplanting - Vakbeplanting - Bijenlokker - Vlinderlokker - Rotstuin