Dianthus deltoides 'Albiflorus'Anjer

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Deze laagblijvende steenanjer heeft een compacte bodembedekkende groeiwijze en blijft ook in de winter groen. Hierdoor is hij bruikbaar als bodembedekking of borderplant maar ook perfect in rotstuinen of groendaken. Hij heeft een zeer uitbundige witte bloei in de zomer. De kleine bloemetjes zijn in grote aantallen aanwezig waardoor hij een mooie aanvulling geeft in de tuin.

Deze laagblijvende steenanjer heeft een klein ovaal tot lancetvormig blaadje met een blauwgroene tot grasachtige kleur. Hij heeft een polvormende groeiwijze en zet zich van hieruit verder met een bossige groei en zorgt zo langzaamaan voor een goede bodembedekking. Het blad blijft ook gedurende de winter aanwezig. Hij is goed winterhard maar haat natte voeten in de winter.

De vaste plant bloeit van juni tot augustus met een klein wit enkelvoudig bloemetje met 5 bloemblaadjes. De rand van de bloemblaadjes is gekarteld. Door uitgebloeide bloemetjes weg te nemen zal de plant makkelijker doorbloeien. Na de bloei mogen de bloemstengels ingesnoeid worden.

De steenanjer heeft graag een goed doorlaatbare maar toch vochtige tot matig droge bodem. Het is een kalkminnende plant maar kan ook op een neutrale bodem. Graag heeft hij ook een zonnige standplaats.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurWit
Bloeiperiodejuni - juli - augustus
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
Bladkleur winterGroen
WinterbeeldWintergroen
Groeivorm Bossig - Kruipend
GroeikrachtMatig
Hoogte volgroeide plant 0.20 m
Standplaats Zon
Aantal per vierkante meter 9 - 15
Aantal per lopende meter 5 - 6
SnoeiperiodeNa de bloei
Te gebruiken potgrondBodemverbeteraar universeel
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Borderbeplanting - Vakbeplanting - Bijenlokker - Vlinderlokker - Tussen stapsteen - Rotstuin