Agapanthus 'Peter Pan'Afrikaanse lelie

(Onze catalogus toont ons assortiment, niet onze voorraad.)
Alt text

Deze dwergagapanthus heeft net zoals de gewone Agapanthus een zeer aantrekkelijke bloeiwijze. Bij deze soort is het zo dat de bloemen een stuk lager blijven en dus een volwassen hoogte hebben van slechts 40cm. Het is een zuiderse plant die meestal gebruikt wordt als potplant om zo het zuiderse vakantiegevoel op terras te creëren. Hij heeft een zeer uitbundige blauwe bloeiwijze gedurende de zomer. Het kleine langwerpige blaadje heeft een grasachtige uitstraling.

De bloemen zijn zeer goed te gebruiken in het bloemschikken.

Door dat de bloemen op stevige stengels staan zijn ze zeer goed bestand tegen wind. Wanneer hij is uitgebloeid verschijnen er zaaddozen die op hun beurt ook aantrekkelijk zijn. Deze mogen ook weggesnoeid worden om verdere bloei te stimuleren en de energie van de plant te sparen.

Agapanthus is een zuiderse plant en is dus niet helemaal vorstbestand. Vandaar dat de plant vaak als potplant wordt gebruikt en zo makkelijk op een koele plaats kan overwinterd worden. Het is aangeraden om de plant in potgrond voor mediterrane planten in te potten, deze zorgt namelijk voor een luchtige structuur en een goede doorlaatbaarheid.

Mits goede bescherming kan hij ook in de volle grond worden aangeplant op een kalkrijke doorlaatbare bodem op een zonnige standplaats.

Lees meer
Afdrukken
Lokaal gekweekt

Kenmerken

BloemkleurPaarsblauw
Bloeiperiodejuni - augustus
Bladkleur lenteGroen
Bladkleur zomerGroen
Bladkleur herfstGroen
Bladkleur winterGroen
WinterbeeldWintergroen
GroeikrachtLangzaam
Hoogte volgroeide plant 0.30 tot 0.40 m
Standplaats Zon
Aantal per vierkante meter 8 - 10
Onderhoudszorg Winterbescherming
SnoeiperiodeNa de bloei
Te gebruiken potgrondPotgrond vr mediterane planten
Aanbevolen plantvoedingOrganische meststof voor vaste planten & bodembedekkers
Gebruikswaarde Bijenlokker - Vlinderlokker - Bloembakken - Bloemschikken/Snijbloem - Rotstuin